Жестоката истина: 38 % от мигрантите в Европа споделят възгледите на джихадистите


Жестоката истина: 38 % от мигрантите в Европа споделят възгледите на джихадистите
23 Февруари 2018, Петък


Над 50 на сто от тях пък са на мнение, че европейските общества трябва да се управляват по законите на религията, сочи анализ на Центъра за изследване на отбраната и сигурността. Вижте какво още има в доклада

Автор: Десант

Обезпокояващи данни по въпросите за миграцията в Европа и България са събрани в последния доклад на Центъра за изследване на отбраната и сигурността. Зловещите прогнози са, че над 6 милиона бежанци от Африка и от Арабския свят се очаква да влязат през Турция на Стария континент.

Данните от доклада огласи бившият министър на отбраната Ангел Найденов тази сутрин по Нова ТВ.

Заглавието на изследването е „Миграцията в Европа: Голямото разминаване между политици и граждани”, тъй като огромен процент европейски граждани не одобряват миграционната политика.

Около 74 % в Европа и 80 % в България не одобряват миграционната политика, която се провежда от политиците. Около 73 % от европейците смятат, че миграцията е нещо лошо.

Интересен факт в проучването е, че голям процент от градското население има притеснения заради мигрантите. Ангел Найденов показа статистика, според която 153 800 души са мигрантите, живели в България през 2017 г., което е с 50 хиляди повече от предходната 2016 г.

„Колко точно чуждестранни граждани от тези, които сме свикнали да наричаме мигранти от Близкия изток и Северна Африка живеят в момента в България, е една от големите мистерии в справките на МВнР и Агенцията за бежанците, каза той.

„Също такава мистерия е и колко струва издръжката на мигрантите, които са в България”, добави Найденов.

Той уточни, че потенциално 6 милиона и 860 хиляди мигранти могат да влязат в Европа, но това не е сигурна цифра. От тях 4,4 милиона са на територията на Турция и 2,5 милиона в Северна Африка.

„Нелегалните пресичания на Средиземно море в рамките на миналата година са 184 хиляди”, каза той. С бежанците, които влизат в ЕС през Гърция, Кипър и Испания, броят става по-голям.

Той уточни, че се пропуска вторичната миграция, а именно на мигранти, които вече живеят в европейските държави.

В Германия са около 270 хиляди, смята се, че до края на тази година ще станат 390 хиляди”, каза той за хората от мигрантските семейства, които се събират.

Около 3 хиляди са заловените за нелегално пресичане на България през 2017 г., което е по-малко, отколкото предходната година. Найденов уточни, че нелегалните, които са заловени на изход от България са три пъти повече, отколкото тези, които са хванати на влизане.

Между 300 и 800 лева е издръжката на един мигрант у нас, казва бившият военен министър. Икономическият ефект от присъствието на мигрантите в Европа е отрицателен, каза Найденов. От тях работещи са едва от 18 до 20 %, а другите са на социални помощи.

„Голяма част от мигрантите проявяват голяма изобретателност, търсейки по-платежоспособните социални системи”, каза той.

Една от „нелицеприятните истини” е, че „голяма част от бежанците са противници, неприемащи, несподелящи западноевропейските ценности и начин на живот, неинтегрирани и нежелаещи да се интегрират”, каза той.

Близо 50 % от мигрантите смятат, че европейските общества трябва да се управляват по законите на религията, каза Найденов, цитирайки изследването на Изследване на отбраната и сигурността. Близо 38 % от мигрантите споделят целите на джихадистите.  

В рамките на българското европредседателство трябва да се преразгледат Дъблинските споразумения, каза той.

„Второто нещо е да бъдат активирани допълнителните сили към европейските служби за брегова и гранична охрана”, заяви Найденов.

„Третото е, че трябва да бъде разгледан и предложен механизъм по отношение на квотната система”, добави експертът по сигурността.

„Квотната система се провали”, подчерта той, но добави, че е необходима нова, общоевропейска политика.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки