Фотографска изложба представя самолетостроенето в Казанлък


Фотографска изложба представя самолетостроенето в Казанлък
Снимки: Пресцентър Община Казанлък
21 Февруари 2018, Сряда




Автор: Десант

В единствения в страната Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства в Града на розите бе открита изложбата „Самолетостроенето в Казанлък“.

Експозицията от около 70 снимки представя изключително редки фотоси за близо 90-годишната история на българската авиация в Казанлък, грижливо събирани и съхранявани през годините от проф. д.в.н. полк. Димитър Недялков, дългогодишен преподавател във Военна академия „Георги Сава Раковски”, сочен за един от най-възрастните военни летци на България и Европа, които продължават да летят.

Посетителите могат да проследят държавната политика от 20-те години на миналия век, когато приоритет е не вносът, а строителството на самолети, преместването на Авиационното училище от Божурище в Казанлък, краткото сътрудничество с чешка фирма в Града на розите и последвалото партньорство с италианска компания, изцяло държавния контрол след 1942 г., изграждането на компетентни авиационни кадри за интензивното производство на самолети в Казанлък  - до залеза на авиацията в цяла България в началото на 50-те години на миналия век.



Експозицията може да бъде разгледана в уникални фотографии до 5 март, включително. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки