Германия има пари за мигранти, но не и за поддръжка на армията си


Германия има пари за мигранти, но не и за поддръжка на армията си
20 Февруари 2018, Вторник


Въоръжените сили на федералната република са изправени пред невъзможността да изпълнят задълженията си пред НАТО

Автор: Младен Янев

Германската армия няма униформи и оръжия, за да изпълни задълженията си пред НАТО. Това пише  вестник "Rheinische Post", позовавайки се на документи на Министерството на отбраната на федерална та република.

В началото на 2019 г. Германия ще трябва да играе решаваща роля за създаването на съвместни сили с много висока степен на готовност „Spearhead“ (Speerspitze). Проектът на НАТО предвижда по-голяма бойна готовност на пет хиляди войници, които, ако е необходимо, трябва да започнат да работят навсякъде по света в рамките на 48-72 часа.

Като основни причини за това ащо немските въоръжени сили не отговарят на стандартите на НАТО се посочват липсата на резервни части и високите разходи за поддръжка на военно оборудване.

Медиите съобщават, че Бундесверът се опитва да покрие дефицита от средствата на звена, които не участват в създаването на Съвместна оперативна група за много висока готовност. 

Също така трябва да се отбележи, че в средата на февруари излезе информация за липсата на бойни пакети. Това са консервирани или предварително опаковани ястия, лесни за приготвени и консумация на бойното поле. Носят се слухове, че с обща армия от 180 000 хиляди души годишно такива пакети се произвеждат около 300 000 броя на година, което прави по-малко от два пакета на човек годишно.



Излиза, че Германия има пари, за да осигури на мигрантите всичко необходимо, но няма средства да поддържа армията си!

Вече година се разпространяват критики за отчайващата липса на бойна готовност на германските въоръжени сили. Много е възможно този път Германия да се откаже от участие в новите мисии на НАТО, ЕС и ООН.


В категории: Новини , Коментари

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки