Задържаха под стража обвиняемият за убийството на млад мъж във Варна


Задържаха под стража обвиняемият за убийството на  млад мъж във Варна
19 Февруари 2018, Понеделник


Мотивите за жестокото престъпление все още не са изяснени

Автор: Десант

Варненският окръжен съд е уважил искането на Окръжната прокуратура във Варна да бъде взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 36-годишния Венцислав А. Съдебното заседание е било разгледано в неделя  в късния следобед и при закрити врати заради бруталния характер на убийството, съобщават от Апелативна прокуратура във Варна.

36-годишният Венцислав е бил привлечен като обвиняем за умишленото убийство на 34-годишния Явор, негов приятел от детството. Първоначалното обвинение бе преквалифицирано от прокуратурата в умишлено убийство, извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за убития начин след излизане на резултатите от съдебномедицинската експертиза.

Разследването по случая е започнало, след като на 14 февруари 2018 г. гражданин подал сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние пред блок 404, вход 5 в кв. „Владиславово“. На път за болницата 34-годишният Явор починал.

Починалият човек е с психични отклонения и наркотична зависимост. В процес на установяване са всички обстоятелства защо извършителят на убийството го е приютил в дома си и каква е била неговата роля”, коментира окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

В „Тази сутрин” по bTV Елина Дичева, приятелка на убития мъж, също заяви, че не знае как Явор е попаднал в дома на Венцислав.

„Явор завърши техникума по текстил, рисуваше, след което беше в казармата 2 г., а по-късно отключи шизофрения. Майка му се грижеше сама за него, за съжаление, се разболя от рак и почина преди около 10 г., след което Явор изгуби жилището си, отбеляза Елина Дичева.

„На няколко пъти беше настаняван принудително в психиатрични заведения, в които беше лекуван, но в крайна сметка те не са приюти. Лекарите го изписват. Нито един лекар няма как да знае каква е съдбата на този човек след това, тъй като липсва и регистър. Проблемът е с липсата на последваща грижа за тези хора”, подчерта тя.

„Той дори и да си намери работа, когато е сам и без контрол и никой не проверява дали е изпил лекарствата си, състоянието му отново се влошава”, допълни приятелката на убития мъж.

Определението на Варненския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна. Ако то бъде обжалвано, съдебното заседание във въззвивната инстанция ще бъде на 27 февруари 2018 г.


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки