Изселници в Турция масово проучват родословието си


Изселници в Турция масово проучват родословието си
Снимка: 24rodopi.com
19 Февруари 2018, Понеделник


Тези, които са наследници на пора от държавите членки на Европейския съюз, се юрнаха да си вадят двойно гражданство 

Автор: Десант

Милиони турски граждани се юрнаха да изследват произхода на своите баби и дядовци. Информация за това могат да намерят чрез услугата „проучване на родословието", предоставяна от турското електронното правителство през последните дни, съобщава 24rodopi.com, позовавайки се на медиите в югоизточната ни съседка.

Турските граждани, които имат данни, че са наследници на изселници от държавите членки на Европейския съюз (ЕС) - особено България, Македония, Гърция и Румъния, предприеха действия за получаване на двойно гражданство.

България, Босна и Херцеговина, Македония и Румъния са страните, които дават двойно гражданство. Гърция, от друга страна, не предоставя гражданство в съответствие с Меморандума за обмяна, пишат медиите в южната съседка. Но лица, чиито майка, баща, баба или дядо са имали „гръцко гражданство”  могат да се възползват от право на процедура.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
тревога
19.02.2018 12:10:03
2
1
Може би е добре да се премахне възможността за двойно гражданство и в България. Турция няма спре с щенията си да си пъха носа в българските работи. Нали вече протурско ориентираните партии поискаха да се увеличи с цели 2 милиона българското население, като направят граждани на България именно тези 2 милиона турци! Трябва завинаги да се пресече тази възможност! Вярно е, че има и българи-християни с двойно гражданство. И те трябва да решат дали ще бъдат само български граждани или ще обичат много своята Родина от разстояние!
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки