Генерал Кирчо Киров вече е под домашен арест


Генерал Кирчо Киров вече е под домашен арест
Снимка: http:/rnews.bg
16 Февруари 2018, Петък


По-тежката мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба му бе наложена от военно-апелативният съд

Автор: Десант

Военно-апелативният съд уважи протеста на военните прокурори и постанови нова, по-тежка мярка за неотклонение за бившия директор на Националната разузнавателна служба – генерал-лейтенант Кирчо Киров.

Припомняме, че на 22 януари Софийският военен съд наложи на Кирчо Киров наказание петнадесет години лишаване от свобода и конфискация на половината от притежаваното имущество за това, че от 2007 г.  до 2011 г. като  директор на НРС, в съучастие със свой подчинен началник отдел е  присвоил  от бюджета на службата евро и щатски долари в особено големи размери, равняващи се на  повече от пет милиона и сто хиляди лв. Случаят бе окачествен като особено тежък.

Поради тежестта на извършеното престъпление и размера на наложеното наказание, със свое определение военно-апелативните съдии са преценили, че съществува опасност подсъдимият да се укрие и измениха мярката за неотклонение на генерал Киров от „парична гаранция“ на „домашен арест“ .


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки