Дядо Добри завещал всичките си пари и имоти на Църквата


Дядо Добри завещал всичките си пари и имоти на Църквата
16 Февруари 2018, Петък


Вижте подробности за сетната му воля

Автор: Десант

Светецът от Байлово, както бе популярен отишлият си тези дни от този свят на 103 години дядо Добри, е завещал всичките си пари и имоти на Църквата. Това стана ясно след справка на Bulgaria ON AIR в Агенцията по вписванията.

Добре Димитров Добрев оставя две завещания - едното е от 2004 г., второто от 2007 г., показва проверката.



В първото е записано, че дарява земеделски земи на Православната църква. А във второто дядо Добри пише, че оставя парите в банковата сметка на Църквата, като уточнява, че ги е събирал лично, чрез доброволни дарения на миряните и те трябва да се използват за възстановяване дейността на манастира в село Елешница.

Манастирът „Покров Богоридечен" започва да се възстановява именно по инициатива на благородния старец, затова не е чудно, че той завещава всичките си средства и след смъртта си именно за него, но условието е светата обител да стане действаща.



В началото на турското робството манастирът в Елешница е опожарен, а хората в него са избити. В края на владичеството духовната обител е възстановена, като в нея Левски основава и първия революционен комитет.

По времето на комунизма имотът е взет от държавата и превърнат в почивна станция. По чуден начин Добри Добрев открива мястото и започва да се грижи за него, като инвестира близо 40 хил. лева.

Все още не е ясно колко са събраните средства в сметката на дядо Добри. Отец Серафим, който отговоря за развитието на Елешнишкия манастир, се надява, че дори парите да не стигнат за възстановяването на обителта, щедри хора ще продължат делото на добрия старец.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки