Валери Симеонов: Не може да има чевермета и шкембе чорба на пясъка


Валери Симеонов: Не може да има чевермета и шкембе чорба на пясъка
Снимка: petel.bg
16 Февруари 2018, Петък


Вицепремиерът е категоричен, че българските ресторанти са едни от най-добрите в Европа

Автор: Десант

Българските ресторанти са едни от най-добрите в Европа - и като качество, и като количество на храната, а също и като обслужване. Това заяви пред журналисти във Варна вицепремиерът Валери Симеонов.

Той се позова на собствените си впечатления от Холандия, където храната се сервирала „на една маса, която е колкото автомобилна джанта, а сме седнали 8 човека“, от „някакви суринамки с окапани фланелки“. 

Симеонов подчерта, че е приел като лична кауза България да не се състезава „в надбягване по ниски цени“ в туризма, а да вдигне нивото на предлаганите услуги. Категоричен бе, че туризмът трябва да постигне една по-висока доходност, а това ще стане с привличането на по-доходни туристи.

По тази причина вицепремиерът подкрепя твърдо промените в закона за Черноморското крайбрежие, които ще ограничат временните търговски обекти. „Не може пред един ресторант, в който са вложени милиони, да се редят разни прошляци за дюнери“, коментира той. Целта на законодателните промени е да се намали драстично броя на временните обекти, както и да се прецизира тяхното предназначение. Заедно с това ще се вземат мерки по плажовете да се предлагат предимно пакетирани храни.

„Не може да има чевермета и шкембе чорба на пясъка“, каза Валери Симеонов във Варна, където участва в учредяването на областен съвет по туризма.

Той съобщи също, че още до края на месеца очаква правителството да разгледа и да внесе в парламента предложение за промяна на реда за контрол на шума както в курортите, така и в жилищните квартали.

Целта е контролът да се поеме изцяло от МВР, тъй като системата, по който той се упражняваше досега съвместно от няколко институции, не е ефективна. Между мерките при нарушения на нощната тишина ще са и затваряне на заведението, както и изземване на озвучителната техника.

Валери Симеонов говори във Варна и за проекта за Закон за българските ценности и уникати. Той обясни, че с него на общинско, областно и национално ниво ще се създадат регистри на оригиналните български постижения, открития и традиции в материалната и нематериалната сфера, които ще бъда защитени с патенти, за да не могат да бъдат копирани в чужбина.

Като пример за такова копиране вицепремиерът посочи киселото мляко, което в чужбина се сочи като българско, но не съдържа лактобацилус булгарикус.

Относно персонала вицепремиерът заяви, че миналата година са били внесени 4000 наши сънародници от Украйна, които да работят по родните курорти през лятото. Това станало възможно след отварянето на режима за 90-дневните сезонни работници.

"Сега в Народното събрание се генерира един огромен скандал, свързан със Закона за трудовата миграция и мобилност, вкарахме предложението за синята карта, на който БСП реагира остро. Вярвам, че режимът на синята карта ще бъде силно облекчен. Това означава, че в страната ни ще имат възможност да влязат висококвалифицирани специалисти. Не само в IТ индустрията, но и в металургията, в туризма, в здравеопазването. Имаме много читави наши сънародници, които ще дойдат", изтъкна Валери Симеонов.


В категории: Новини

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
Йовчо Димитров
20.02.2018 18:04:25
0
2
Много точно и правилно. Оценявам желанието, усилията и умението на г-н Симеонов като най доброто което трябва да се случи в България! Бъдете здрав и „Бог да пази България“
3
Йовчо Димитров
20.02.2018 18:04:20
0
1
Много точно и правилно. Оценявам желанието, усилията и умението на г-н Симеонов като най доброто което трябва да се случи в България! Бъдете здрав и „Бог да пази България“
2
и други
17.02.2018 13:15:40
0
0
Ако България не беше разрушена от.... Съветското време (факт), хората щяха с Удоволствие и Гордост да работят в България! (затова нищо не се казва...) В Италия имало само 20% вишисти, вместо средното за Европа 30%. Вайкат се в Италия... Във връзка с проблемите с " Мачо".
Обаче, независимо, че не са вишисти, били много креативни. Е как няма да си креативен в Италия? в Европа? В този смисъл и допълнение, .. защо да не я кръстиме Конвенцията "Мачо"? (ало, агента Всезнайко...)
1
Моля
17.02.2018 12:50:06
0
0
И защо досега Официалните власти... не си изготвиха Годишни Планове, Годишен План с точките, по които има да се работи, обсъждат? И се изнасе публично, да се запознават граждани, организации? Народното Събрание, примерно и най-вече.
(да го направят Двукамерно!)
В края на краищата, непрекъснато валят всякакви престъпности, фантасмагории, щокиращи, дразнещи и т.н новини, включително тяхното съчетаване... И за всичко - на всяко гърне магданозец!!! Нямам в годишната програма тези въпроси/теми... не ми губете времето! Ако има НС категория планирани, значи има и "Извънредни".... Какво е съотношението Шокиращи/Извънредни спрямо/към Планираните/Нормалната работа ??? Хората или работят, учат, трудят се...., или работят в Кризисен център! (там - сигурно са и подготвени, за каквото става въпрос в съответния кризисен център...граничари, ситеми сигурности...първа мед. помощ???)
Или държавата си поема отговорностите и обявява Кризисно/Извънредно Положение!!!
Оправомощените си поемат Отговорноститие!!!!!! И после и на тях се търси Отговорност!!!

Ако не е кризисно положението - по всяка точка какво е направено, противодействало, подобрило?....
Вече сме на ниво военни стратегии... след всичките бюджети... никой не си върши работата!!!... Цялото медйно пространство ... управлението на информацията....е Стратегия Агресия от Лъжи, Противоречия и Хаос!!! Нерде Ямбол, нерде Стамбул...., плюс Пенкелери... ; и къде и за какво не е подадена информация, закони, по Правилата на Закона? И кой е реагирал.... на елементарни сигнали?
А иначе предложението е много хубаво. Дали съдебни органи или НС са си свършили работата ? И ако не са си я свършили - има международни!!!
Защо 29 години непрекъснато Лъжи!!! Престъпности, Криминалистика. Какво толкова трудно има да си подредиш Чина, Бюрото за Училище? Езика! - не пасва в нашата мисъл.... 2. Агресия ?
15 год. човек да дава съвети на НС и други и по системите??? За толкова елементарни неща, толкова години! по правилата на Закона. и като че ли само ги е яд, че си умен! казваш закона - не ти няма да знаеш закона! ти няма да работиш със Закона. аз ще работя със Закона. Как тата ти ще знаеш закона, пък аз няма да го знам!!! И без това съм лапнал тука, да лапам. Ще ми представят закон. бой, докато пукнат. Ще знаят закон!!!??? Ще си позволяват да идват със закони...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки