Разчистват бетона в Слънчев бряг


Разчистват бетона в Слънчев бряг
Снимка: Министерство на туризма
16 Февруари 2018, Петък


Акцията е част от подготвителните дейности преди началото на летния сезон

Автор: Десант

Разчистват плажа на „Слънчев бряг" от бетон. По данни на Министерството на туризма ще се освободят 1438 кв. м. площ от ивицата на морски плаж "Слънчев бряг - север". Към момента те са заети от бетонни елементи на игрище за мини голф.

То е сред незаконните обекти, съборени при разчистването на ивицата от новия наемател. Според туристическото ведомство новият наемател продължава стриктно да спазва поетите ангажиментите и задълженията си по договор.

Премахването на бетона от плажа е част от подготвителните дейности преди началото на летния сезон. Предстоят срещи на местно ниво през следващите месеци за обсъждане на готовността за сезона. Ще се направят и инспекции преди старта на лятото, в които да участват както експерти от Министерството на туризма, така и от всички останали контролни органи.

В края на миналата седмица министърът на туризма Николина Ангелкова направи инспекция, която установи, че вече са премахнати над 190 незаконни постройки.

До средата на май трябва всички нерегламентирани обекти да бъдат съборени и плажът да е разчистен. Тогава влиза в сила и забраната за строителство по курортите.

Припомняме, през 2016 г. беше прекратен договорът с концесионера на плаж "Слънчев бряг - север", тъй като се оказа, че разполагането на обекти с площ надвишаваща с 8000 кв. метра одобрената от министерството схема.


В категории: Новини

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Извънредно....
17.02.2018 17:17:55
0
0
Като мине началника (по йерархийте, след акцията и рапорта... за колко време акция, колко нарушители, колко глоби ; средно за ден; следващия месец....)... Има ли нарушители, както и кални коли? Има. Значи, нищо не е свършено. Никакви камери, подкупи, глупости и т.н. Има ли мръсни следи по снега... Има. Значи нищо не е свършено! Докато снегът остава чист! Така е организирана цялата чистота в градовете, в соц. страните!
(а не да се подмотват, мели/немели и "цигански" обяснения!) Ако ти с "циганите" не можеш се оправи... "чевермета на пясъка", "шекери...те"... къде си? Извънредни, престъпни, тъпи ли са тия закони, аз ли ги решавам тия неща!? Нещо, което очевидно е престъпно... минава автоматично в други категории. Става Извънредни мерките, положението!
1
Браво!!! и с трошките
17.02.2018 15:50:51
0
0
$Камерите не са уловили нито едно нарушение на КАТ$ /?/
Трябва да разчистят 67% коли-трошки!!!! КАТ. Само 5% били под 5 години, ме информират още непознати граждани.
Плюс да се предприемат глоби... за всички, които не са измити!!!
Когато няма ... тези възпитателни мерки, допълнително , просто към най-елементарното (т.е. нищо повече от това, което е закона! да се правят също хората на идиоти...) мерки... никакви камери не могат да ти помогнат (по заглавието...още)
Някои даже предлагат да им гарантират % от глобите!!! за контрола по пътищата...
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки