Борисов с изказване в Мюнхен за бъдещето на Балканите


Борисов с изказване в Мюнхен за бъдещето на Балканите
16 Февруари 2018, Петък


Ще имаме най-прекрасният региона в Европа, каза българският премиер 

Автор: Десант

Министър-председателят Бойко Борисов участва в официално откриване на официоза на Мюнхенската конференция по сигурността - вестник „Security Times“. В изявлението си той подчерта, че България винаги е залагала на ЕС и затова страната ни иска Съюзът да инвестира в Балканите.

Борисов акцентира, че средствата, които може да отпусне Брюксел за развитието на региона сега са нищожни в сравнение с това, което би се дало, ако Европа забрави за тези страни и те попаднат под чуждо влияние. 

“Кордиор №8 – София-Скопие-Тирана, коридор №4 – Солун-София-Будапеща-Братислава, коридор №10 – Мюнхен-Любляна-Загреб-Белград-София-Бургас-Истанбул. Да се заложи на тези проекти, които свързват Западните Балкани. ЖП линии, магистрали и дигитална инфраструктура – и ще имате най-прекрасния регион в Европа от Адриатика до Черно море”, каза българският министър-председател.

На събитието присъства и европейският комисар по въпросите на бюджета и човешките ресурси Гюнтер Йотингер, който приветства работата на премиера по темата за Западните Балкани.

“Това, което правите за Европа е много впечатляващо”, отбеляза Йотингер. Той отправи пожеланията си за успех на премиера Борисов и българското правителство и подчерта, че България има шанса да интегрира страните от Балканите, които все още не са част от Европейския съюз.


В категории: Новини , Международна политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки