Депутат от НФСБ сигнализира за бивша болница, превърнала се в източник на зарази


Депутат от НФСБ сигнализира за бивша болница, превърнала се в източник на зарази
16 Февруари 2018, Петък


Става дума за Специализираната болница за активно лечение на белодробни инфекции в Сливен, която е преустановила работа през 2010 г.

Автор: Десант

Депутатът от НФСБ в групата на „Обединени патриоти“ Петър Петров сезира здравния министър Кирил Ананиев за безстопанствена болница, превърнала се в свърталище на клошари и наркомани, и източник на зарази.

Става дума за Специализираната болница за активно лечение на белодробни инфекции в Сливен, която е преустановила работа през 2010 г. с решение на Министерството на здравеопазването.

Сградата на здравното заведение е собственост на Министерството на здравеопазването и е със статут на паметник на културата. Теренът – държавна собственост, върху който е разположено закритото лечебно заведение, е с площ около 7 дка.

„Теренът и сградата сега обаче не се поддържат от никого и районът е станал източник на зарази. Хората наоколо се страхуват от това, както и за безопасността си, тъй като мястото събира клошари и наркомани“, посочи в питането си до министъра Петър Петров. Той настоя за спешни мерки.

В отговора си министър Ананиев допълни, че липсва и документацията за тази болница. Той се е разпоредил да се направи оценка на бившата болница и да му се предложи решение.


В категории: Политика

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
допълнение
18.02.2018 12:34:11
0
0
ритнитопковците.... тези, които бяха по-възприемчиви (умни) естестевно, че знанието ги влечеше... и станаха и по-добри. (те не отидоха... в спортните училища!!!) А тези, които (си) бяха невъзприемчиви, с много (различни) помощи... просто си останаха такива и най-вече - нерваци!!! (нямаше къде другаде - освен в спортните!!!, ако покриваха някакви критерии); всимките педагози/гогики, държава, образование, култура... и т.н не ги ли знаят тия неща?) Това са тънки психологии... отдавна известни на МВР-то, най-лесно казано, с нервите, психологиите с МПС-тата!!!
8
коментари
18.02.2018 07:52:59
0
0
Просто е престъпление, че законът, регулациите не са предвидили такива случаи. Общо взето това сигурно се отнася за цялото минало художествено наследство???? В огромната му част? Какъв %, примерно е засегната? След 45 години.... по системите на пропагандата и унищожението? какво е направено? При проблемите, агресията спрямо собствената история на страната, просто защото избирателно (професионално) и експертно е манипулиран образа на града, държавата, художествените й ценности..., популярната култура за страната.
И за това също нищо не се направи... (?) вкл. Европейски програми... ??? Защо? Сигурно и малкото регулации не отразяват действителните нужди за неща, които не подлежат на Полит. пазарлък и никой в бившите соц. страни не го прави, разбира се. Т.е. - това само в България се опитват да го представят .. по този престъпен, лъжлив начин.
(и сега примерно, хора, които .. които едва ли са можели да приемат... новия облик... не са могли да учат и такива специалности! А по неведоми пътища... тия с точното политическа деформация.... Ето ги. Бъдещите ни кадри!!! (това е много опасна... работа). и тука една страшна борба... да не разбереш. Е да де, обаче аз съм този, който винаги Съм разбирал.... (затова внимателно .. и с агентите по йерархийте...просто ги решаваме задачките... от всичките баланси на дисбалансираното образование и те чудесно могат да разговарят с нас и правят нещата по правилата на Културата; защото при нас Културата не е нарушена... за разлика от промитите мозъци...)
7
коментари
17.02.2018 21:37:32
0
0
За какво са я използвали? Това сигурно е някакво училище... или сграда в някакъв болничен комплекс?
Дали се лъже или не... Но за здравеопазването преди... със всичките лъжи от Соца... Са ми разказвали... как преди, някаква заразна болест в класа. Целият клас... безплатно, с пътя отиване и връщане, 1 месец на безплатно лечение, храна в централната, специализирана болница.
6
коментари
17.02.2018 19:01:09
0
0
Още? Много отдавна... някъде в България. Звъни се на вратата. Отваряме. Млад или не толкова лекар, съседи се яваваме...
Пита ни дали случайно не се чува шум от неговата нова електрическа самобръсначка в нашето жилище, когато я използва? Човек с изключителна култура. Нещо изключително.... в тази деликатност. Културата е деликатна. Отговаряме, че нищо не се чува. Остава ... чувство на трогнатост, изумление. При този шум, който се отделя... от една ел. самобръсначка той идва да пита Дали случайно не ни пречи, не се чува? (панелен блок) В тази грубиянщина... липса на деликатност. (Кво става? Как си - аз съм вашта леля, представи си) Този лекар, след много години... така съм го запомнила... разбирам е бил свързан с елита/родители към БПЦ отпреди.... Той и докрай си остана такъв.... със съответните отговорности... На поприщата на премествания... ??? И какво ни сервират властите.....новият човек, новата култура.... И докрая не слушаха! И всичките викат след тях...те са рамбо, мамбо, робокоп, технокоп, летища взривяваха, небостъргачи, боди-билдинг и т.н... И разбира се, всички разправии са в моя полза... защото не са имали МПС, разбира се. и понеже са много глупави също. и това го знаеме с рамбо, мамбо, ритнитопковци.... Аз нямам думата по психологиите.... Дай Боже, някой да им помогне. Няма защо да си го изкарват на другите хора. Нито някой ще излъжат.
5
коментари
17.02.2018 18:17:56
0
0
В огромната си част, в изключително огромната си част... и лекарите са едни промити мозъци!!! Фелдфебели... Когато става въпрос за Качествени неща.. , доколкото е медицината при нас... винаги търсят от ония.. старите...И културата, и думата и благостта им.... Които вече ги няма, разбира се, не са на практика. В огромната си част. 99%с лекарите. Всичките от мойте хора... ги долекувам с други мед. предложения. Всъщност, ефикасни.. и евтини. Общо взето манталитета е отвратителен... почти като МВР-то, власти... си позволяват да се държат.
"Д-р .(име)... приема болни". Стои табелата от едно време... Така че не закривайте тази болница, не я разрушавайте, омърсявайте с отвратителния си манталитет. и другите неща от миналото също.
4
??
17.02.2018 17:51:10
0
0
обществено значими. с обществено значение...
Вкл в НС .... не се работи да са в състояние да си организираш питанията, събереш експертизите.... И това е НС? Трябва някакъв образователен ценз за тези хора....
Нека НС да направи Правилник... за тези организационни въпроси???
3
?
17.02.2018 17:43:01
0
0
Има ли туберкулоза в България? Хигиената по всякакви опасни/заразни ... източници... е регламентирана. Нищо не е предоставено в текстовете като информация по този въпрос? Журналисти....???!!! Да сложат съдии за журналисти...
2
д-р Ганка Василева
16.02.2018 12:24:39
0
0
Лечебното заведение е закрито с решение на МЗ съгласно ЗЛЗ. Имаше назначен ликвидационен съвет -въздържам се да цитирам имената им,който също със заповед на Министъра на здравеопазването не си довърши работата.Несериозно звучи обяснението ,че липсва документация.Хубаво е да си я намерите и да се обясни защо не е завършен момента на тази дейност.Тръгва се от решението на ОбС сливен,Област,МЗ.Така ,че всичко е ясно намерете документацията и не пишете непроверени неща.Ликвидационната комисия има състав от живи хора и срок на действия. При добро желание всичко ще се намери ,но трябва да има и виновни за това състояние на сградата и терена.А за състоянието на минералните бани защо не попитате кой ги стопанисва и как,чия е отговорността?
1
Донка Въсилева
16.02.2018 11:35:16
0
0
Срамота! Толкова безстопанствени политици ни управляват. Вместо да превърнат града в туристическа дестинация, той тъне в разруха, болести и наркомани. Вижте Баните, Тубболницата и всичко останало.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки