Вижте новите такси, които МВР ще събира покрай регистрацията на автомобилите


Вижте новите такси, които МВР ще събира покрай регистрацията на автомобилите
15 Февруари 2018, Четвъртък


Поскъпват голяма част от услугите по смяна на табели и избор на номера

Автор: Десант

С промени в Тарифа № 4, с която се определят таксите, събирани от МВР, се въвеждат някои цени на някои от услугите. Проектът с промените в тарифата е публикуван за обществено обсъждане.

Според него за леки автомобили ще се заплащат 35 лв. при първоначална регистрация, при промяна в регистрацията със смяна на табели с регистрационен номер и за възстановяване регистрацията, когато тя е прекратена от МВР. Сега за всички дейности има отделни такси, които се обединяват в една.

Разликата е, че за първоначална регистрация таксата към момента беше 6 лв., а за възстановяване на отнета регистрация в момента таксата е 80 лв. Сега тези дейности се обединяват в една услуга с единна такса.

Съответно за ремаркета и полуремаркета таксата е 30 лв., а за мотопеди, мотоциклети, три и четири колесни МПС - 28 лв.

За издаване на транзитни или временни табели с регистрационен номер се въвежда такса от 25 лв., за ремаркета и полуремаркета - 20 лв., а за мотопеди, мотоциклети, три и четири колесни МПС - 15 лв.

За промяна в регистрацията на ППС без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса от 20 лв. За издаване на разрешение за временно движение без смяна на табели с регистрационен номер ще се събира такса 10 лв.

За издаване на трета табела за багажници за превоз на товари, закриващи задната табела с регистрационен номер, се събира такса 10 лв.

За спиране от движение на ППС по желание на собственика и за прекратяване регистрацията на ППС по желание на собственика се събира такса 5 лв.

За пускане в движение на временно спряно от движение ППС се събира такса, както следва: пускане в движение без извършване преглед за техническа изправност - 5 лв.; пускане в движение с извършване преглед за техническа изправност - 10 лв.

За извършване на идентификация на ППС по постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или по адреса на регистрация - за стопанските субекти, извън пункта за регистрация на съответното звено „Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР ще се събират допълнително по 9 лв. за всяко превозно средство.

За извършване на идентификация на ППС на територия, обслужвана от съответното звено „Пътна полиция” при СДВР/ОДМВР, различна от постоянния адрес на собственика - за физическите лица, или от адреса на регистрация - за стопанските субекти пък ще се събира такса 40 лв. за всяко превозно средство.

Извършването на монтаж на табели извън пункта на Пътна полиция ще е пет лева, а на територията на различно ОДМВР - 40 лв.

Нови са таксите и за издаване на дубликат на свидетелство за регистрация на МПС - 12 лв.; за право на ползване на табели с регистрационен номер на ППС от лица извършващи търговска дейност с тях (временни табели с регистрационен номер) - 650 лв.

Повече ще се плаща за табели с регистрационен номер с четири еднакви цифри в поредния номер - 1500 лв. (сега тази услуга струва 1000 лв.); за право на ползване на табели с регистрационен номер с комбинация от цифри: „аа- вв”; „ав-ва”; „ав-ав”, където „а” и „в” са различни числа от „0” до „9” и за табели с регистрационен номер с комбинация от четири цифри по желание - 300 лв.; за право на ползване на табели с регистрационен номер с комбинация от шест букви и/или цифри по желание - 7000 лв.”.

Отпада таксата по от 2 лв., която се плаща при подаване на молба за промяна на местоотчета на водача или кандидат-водача на моторно превозно средство. Промяната на местоотчета ще се извършва, като документите за водача ще се изпращат служебно по електронен път, което дава възможност за отпадане на таксата.

С редакциите отпадат текстовете за първоначална регистрация, при промяна на собствеността и при промяна на регистрационния номер (без транзитен), където определената такса за монтаж на регистрационна табела на мотопед, мотоциклет, три- и четириколесно моторно превозно средство или ремарке е 2 лв., а монтажът на регистрационни
табели на останалите пътни превозни средства е 4 лв.

Предвижда се отпадането на таксата за изготвяне на писмено становище по проекти за стандарти и нормали, свързани с организирането на движението по пътищата в размер, която е 300 лв.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки