Патриархът изпрати дядо Добри в последния му път


Патриархът изпрати дядо Добри в последния му път
Снимка: Булфото
15 Февруари 2018, Четвъртък


Ще го помним и ще се молим за душата на праведният безсребърник, изтъкна той в надгробното си слово

Автор: Десант

Патриарх Неофит пристигна в село Байлово за погребението на дядо Добри, който почина в понеделник. В храма на селото днес се събраха десетки свещенослужители и стотици миряни, за да се простят с добрия старец. Той ще бъде погребан в двора на църквата точно до постройката, в която прекарва последните години от живота си.

„Народът го наричаше „светецът от Байлово” не само заради безкористното му служение и даряване, а и заради чистото изповедание и живеене на праотеческата ни българска православна вяра. Верността му към Църквата и нейните повели беше вярност на праведник, а “споменът за праведника ще пребъде благословен” (Притч.10:7). Така и ще го помним и ще се молим за душата му – праведният безсребърник, който изпълни Божиите повели, без да промени или изкриви дори една буква от Св. Писание и Св. Предание, верен на Църквата и Отечеството си и неуморен в добрината си" - изтъкна в надгробното си слово българският патриарх.

Той припомни, че дядо Добри, когото народът наричаше “светецът от Байлово” приживе бе най-големият дарител на Патриаршеската ни катедрала “Св. Александър Невски”, както и на няколко други храмове и манастири.


В категории: Вяра , Добри Вести

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки