В Берковица търсят „най-розовия клас"


В Берковица търсят „най-розовия клас"
Снимка: Архив Община Берковица
15 Февруари 2018, Четвъртък


Инициативата е по повод Световния ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“

Автор: Десант

По повод Световния ден против тормоза в училище, известен като „Ден на розовата фланелка“, който се отбелязва на 28 февруари, Комисията за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Берковица обяви конкурс за "Най-розов клас".

Инициатива има за цел да мотивира учениците да участват активно в училищните прояви и да носят розово, за да изразят своята позиция на неприемане на тормоза в училище.

За да се включат в надпреварата всеки от класовете кандидати трябва да направи снимки на своите прояви и инициативи, свързани с отбелязването на Деня на розовата фланелка.

В конкурса няма ограничения – допустимо е да се участва с розови дрехи, постери, табла, кътове, класни стаи, балони, цветя, панделки и др. розова украса.

За всяко училище ще бъде определен победител, който ще получи като награда вкусна розова торта, а най-розовият клас в Община Берковица ще бъде стимулиран с билети за следващото театрално представление в берковското читалище „Иван Вазов 1872“.

Критериите, по които ще се класират победителите, са  преобладаващ розов цвят на снимките, както и наличието на оригинално послание, посветено на деня за борба с тормоза в училище.

Победител в конкурса през миналата година стана снимката, изпратена от учениците на 5, б и 7а клас на III ОУ „Иван Вазов“ в града.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки