Стогодишно пиано ще засвири в Музеят на фотографията в Казанлък


Стогодишно пиано ще засвири в Музеят на фотографията в Казанлък
Снимка: zakazanlak.bg
15 Февруари 2018, Четвъртък


Старинният музикален инструмент е дарение от живееща във Великобритания българка, родом от Града на розите

Автор: Десант

Над стогодишно пиано получи като дарение Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък. Старинният музикален инструмент е с марката A. Thunert & Sohne и е бил притежание на казанлъчанка, която от години живее и работи във Великобритания. 

Освен с изложбите на известни фотографи от България и чужбина, музеят се включва активно и в музикалните събития по време на Джаз фестивала в Града на розите, така че пианото е добре дошло в залите му. Две поредни години в тях се провежда „Джаз кафе“ и нищо чудно музикалният инструмент да направи своята премиера на тазгодишното му издание. 


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
пълни номенклатури...
16.02.2018 11:09:05
0
0
Всеки европеец с Известна Историческа Култура..., казват европейците.
Да се разговаря за това (Европа!) налага наличието на Известна Историческа Култура.......
Лишени от (дълбокия) смисъла на отминали исторически етапи..... Да си хармонизираш езика..., да знаеш какво говориш, за какво става въпрос... в дълбоките културни пластове, вариации, отговорности, мисъл. Иначе... езикът става мъртъв; езикът на общественото съзнание, мисъл на различните професии ...! Способност за интерактивност....??? Пълни Номенклатури....
Ето още... ,че това, което се прави в България... със липсата на управление на информацията, или нещо, план, програма за определено време предвидено за хармонизацията на България към тези културни, исторически пространства откъдето е била откъсната, изолирана! Това поставя България в неравнопоставено положение спрямо другите, вкл. другите бивши соц. страни. Дискриминация. На тази основа... се манипулират истерии, агресии, омрази и т.н. безсмислие, бухалки... нищо друго освен бухалки. Без да има смисъл! Освен това, толкова много време е минало..., управлението на тези процеси във времето... ??? Когато това не е направено? Срок - първите 5-10 (10 са много, нали?) години???
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки