Бойко Борисов: Излишно ще се харчат 30 милиона лева за референдум - отговорът е ясен


Бойко Борисов: Излишно ще се харчат 30 милиона лева за референдум - отговорът е ясен
14 Февруари 2018, Сряда


Ще приемем Истанбулската конвенция, само ако има абсолютен консенсус, зарече се премиерът

Автор: Десант

Мога да се сърдя на "Обединени патриоти" защото им казах, че "няма да приемем Истанбулската конвенция с различни от вашите гласове". Конвенцията няма да влиза в Народното събрание, защото сега е в Конституционния съд. Никога не съм правил на инат, може би затова ме избират толкова пъти.

Това заяви лидерът на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов пред Би Ти Ви в коментар относно Истанбулската конвенция и на директен въпрос дали коалиционните партньори на ГЕРБ ще развалят коалицията заради противоречията по темата.

Конвенция на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие – това е заглавието на т.нар. Истанбулска конвенция, което премиерът прочете на глас. Приемаме, че някъде може да има текст, който да тревожи някого – парламентът е мястото, където се дебатира, обясни Борисов.

Ще приемем Истанбулската конвенция, само ако има абсолютен консенсус, зарече се лидерът на ГЕРБ, като призова: "Стига с тази Истанбулска конвенция", визирайки, че става въпрос за превенция и борба с насилието над жени "щото Истанбул звучи малко така нали". Затова казах на депутатите на ГЕРБ, че няма да приемаме, докато не обсъдим, каза Борисов.

Относно опцията дали да има референдум за еднополовите бракове, която иска и предложи лидерът на ВМРО и военен министър Красимир Каракачанов, Борисов отвърна, че само ще се харчат излишни 30 млн. лева, вместо да се харчат тези пари за нещо по-полезно, защото е ясно какъв ще е отговорът.

В Конституцията е казано какво е брак – съюз между мъж и жена, добави премиерът в отговор на въпрос какво е неговото мнение. 


В категории: Новини , Политика

9
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
9
Нищто не сте напавили срещу На
17.02.2018 08:27:23
0
0
Какво направихте г-н Борисов, от всичките постове... нататък за Водене на Борба, Действия срещу Престъпността в България???? Поне уличната? Тази с МПС-тата, мутрите, хулиганите, които отдавна не са хулигани... За толкова години и Власт???? Наричате ги даже "младежки гонки!!!" (ЕС - 67% "трошки") Може и да са гонки, но Първо е Престъпност!!!! (и защо трябва да го правят на мирните граждани, гонките си?) Затова сега .... ще ви изпитват по въпросите.... Белким се сетите да кажете, че Нищто не сте направили срещу Насилието!
(а това защо сте ми го махнали, или преподрежда? Това е №8, а срещу Насилието е №9)
8
срещу Насилието
17.02.2018 08:25:25
0
0
И защо досега Официалните власти... не си изготвиха Годишни Планове с точките, по които има да се работи, обсъждат. И се изнасят публично.
В края на краищата, непрекъснато валят всякакви престъпности, фантасмагории, щокиращи, дразнещи и т.н новини, включително тяхното съчетаване... И за всичко - на всяко гърне магданозец!!! Нямам в годишната програма тези въпроси/теми... не ми губете времето! Ако има категория "Спешни/Извънредни".... каква част/дял са от Планираните??? Хората или работят, или работят в Кризисен център! Или се обявява, мобилизира Кризисно Положение и Оправомощените си поемат Отговорноститие!!!!!! И после и на тях се търси Отговорност!!! (ако не е кризисно положението - по всяка точка какво е направено, противодействало, подобрило....)вече сме на ниво военни стратегии... след като всичките бюджети... никой не си върши работата... или реагира на стратегия, насилие и агресия Хаос!!! нерде Ямбол, нерде Стамбул.... Пенкелери...
7
коментари
15.02.2018 18:01:59
0
0
"Има градчета, които са взети "на концесия", казва Иван Гешев", в. Сега, примерно.
А защо няма осигурен безплатен достъп до електронните правни софтуери? Към компютърни/интернет клубове, градска библиотека? Също други издания, безплатни.. за безплатно разпространиение от системите на Правосъдието, прокуратурата и т.н... И в самите основания за издаването на изданията... да е предвидено, законово постановено безплатното разпространение към градски библиотеки, училищни и т.н? От години... Защо съдебната система (вкл. прокуратура, правораздаване се Пазари с Населението??? тази информация от в. сега на Спецпрокурора Гешев е точно това, г-н прокурор, журналисти, партии и т.н.... Ако няма такъв достъп, разпространение да е предвидена санкция!!!
6
коментари
15.02.2018 16:55:35
0
0
Понеже търсих за този документ... новини извън България, обаче нищо не излиза на български в интернет... Обаче попаднах на сайт на Хелзинкски комитет/организация... с извадки на "цитати" ??? Аз мисля, че ако има такъв език.. той не може да се използва в нормален документ. Ако те се занимават с Права на човека и т.н.... затвори, предполагам, че хората,които работят със затвори... минават обучение. Не се пускат нормални хора в ненормални неща... агресия, извращения....
После, в интернет, се яви и медиапул - че било "фалшива н". Сигурно е вярно. Ето ги всички институции, организации, които трябва да сезират някакви власти... Или, че досега никой не се е сезирал?.... някаква безумна! агресия както всичко останало..... с лъжите 29 години....
5
Моля
15.02.2018 13:55:56
0
0
"... лишени от дълбокия смисъл на отминалите исторически етапи...."
С две думи - искам да има по-умни от моите анализи, мисли... По-умни от мене хора... А не по-глупави. Като Стратегически "инженеринг"/режисура... манипулация!!! Като темата "журналисти" - инженеринг. режисура, сценарии!!!
4
?
15.02.2018 13:17:26
0
0
Някакъв младеж... нямаш авторитет, не може да го изградиш на 20 или 25 години... Да си интервюираш съучениците.. нещо от сорта....
3
журналистическият "багаж&
15.02.2018 13:12:55
0
0
Още проблеми/предложения с медиите. След като журналистите, в цялата схема на интелигентности... явно са режисирани нещата да не бъдат на ниво (? колкото и да е тъжно... по някакви причини, това е крайният резултат в България и явно също той не е от сега!) не водят/развиват нещата, за да се изясняват нещата. Поне да се постави тази рамка, да се види... Защо този мисловен процес не се поеме примерно от Съдия. Или Юристи- съдии. Горе-долу процесът е същият... Трябва да се зададат на "виновната страна" определени въпроси, за да се изясни съдържанието, състава на престъплението. подобно ниво на мисъл трябва да бъде достигнато!!! къде ти е моралната позиция... като не можеш да развиеш/изясниш въпроса??? направете този експеримент, ама някой съдия с опит!!! Т.е искам да кажа, че цялата журналистика, въобше като промити мозъци....т.е това се цели. Продуктът, който се създава да бъде такъв. Той е стратегически!!!! Тука се пипа хирургически!!!!! Инженеринг. Класиците на журналистиката... (но те остават на заден план, поне съм чела прекрасни анализи, които касаят само България!!! т.е не са преписани неща... ) Не се отнасяш интелигентно към хората, а се създават всички тези глупости, лудости и т.н. Абсолютно съм сигулен, че в тези схеми на интелегентности... режисурата на журналистическия продукт/багаж! не е никак случайна!!!!
2
....
15.02.2018 11:46:48
0
0
Това е спекулативен документ. Също така Антроположки.... от джунглата ... до развитите европейски общества, с много история... и културна история.... В исторически план... Америките, Новия Свят... са След Европа.. като антропология... Тука е свързано образованието...Образованието... в антроположките проувания е също много важно!!!!... Което също значи... че някой просто отива в органи на международни връзки... само за да взима заплати... , което е също много гнусно и нечистопълтно... както и да го засукват и обръщат риториката... и този проблем също го има...
1
Антроположка...конвенция
15.02.2018 11:23:45
0
0
Това се явява резултат на много неща.. по/срещу Мисълта, в България. Толкова години .. не се дават елементарни знаци, актове, действия...на това/срещу "чопленето на мозъци". Това са общо взето и неща от антроположки спекулации (ако са научни и какво излиза за манипулация.... тука има много, много сериозни и сложни неща; сложна мисъл....оппределено гастербайтерския труд е несложен , е реципиент на много негативи, култури... трябва да бъде защитен по съответния цивилизован, неспекулативен начин). От джунглата... до развитите европейски общества, с много култура, история.... ??? Определено е със спекулативни цели направена!!! Там, където няма достъп до образование... обществата са в състояние на джунгла...
Но и 40% от европейците живеят самостоятелно. това също са факти.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки