Отпада таксата за издаване на хигиенно заключение за дрогерия


Отпада таксата за издаване на хигиенно заключение за дрогерия
14 Февруари 2018, Сряда


Вижте още от утвърдените промени в Тарифата за таксите, които се събират от органите на държавния здравен контрол за издаване на документи и извършване на услуги

Автор: Десант

Правителството прие промени в Тарифата за таксите, които се събират от органите на държавния здравен контрол и националните центрове по проблемите на общественото здраве за издаване на документи и извършване на услуги.

Отпада таксата за издаване на хигиенно заключение за дрогерия. Отпадат и таксите за предоставяне на информация за регистрационния статус на лекарствен продукт и за нежелани лекарствени реакции, защото информацията е публична и може да бъде проверена от заинтересованите лица. По този начин се намалява и административната тежест, свързана с получаване на информация за лекарствени продукти.

Въвеждат се нови и отпадат съществуващи такси за извършваните лабораторни анализи и дейности, поради настъпили промени в системата на здравеопазването и въвеждането на нови аналитични методи в дейността на лабораториите.

Изменят се съществуващи и се въвеждат нови такси за предоставяне на административни услуги по издаване, изменение и подновяване на разрешение за пускане на пазара на биоциди и други услуги, свързани с тях.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки