Кабинетът предложи за ратификация присъединяването на България към Международната хидрографска организация


Кабинетът предложи за ратификация присъединяването на България към Международната хидрографска организация
14 Февруари 2018, Сряда


Това ще даде възможност за обучение на специалисти от ВМС в международни институции

Автор: Десант

Правителството одобри подписаната през 1967 г. Конвенция за Международната хидрографска организация (МХО) и предлага на Народното събрание да я ратифицира.

Присъединяването на страната ни към МХО създава условия за осигуряване безопасността на корабоплаването в морските пространства на страната ни чрез развиването на способности в областта на отбраната, свързани с хидрографията, картографията и опазването на морската среда.

Организацията е сред водещите международни институции в тази сфера и работи в тясно сътрудничество с Международната морска организация, в която България членува от 1960 г.

Пълноправното членство в МХО дава право на глас при вземане на решения в организацията и достъп до пълния обем документи и данни, възможност за обучение на специалисти от ВМС в международни институции по одобрени от МХО програми, придобиване от Хидрографската служба на ВМС на сертификати за производство на морски карти и пособия по международните стандарти, участие по регионални проекти за осигуряване безопасността на корабоплаването.



0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки