Две каруци и автомобил задържаха във Варненско при проверки за незаконна сеч


Две каруци и автомобил задържаха във Варненско при проверки за незаконна сеч
Снимка: СИДП
13 Февруари 2018, Вторник


В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие са съставили 47 акта и 10 констативни протокола

Автор: Десант

Близо 17 куб. м дърва за огрев, две каруци с коне, автомобил и моторни триони са задържани при проверки на горските стражари във Варненска област, съобщават от Североизточното държавно предприятие (СИДП).

При обход на територията на ДГС „Варна” са съставени 6 акта за незаконната сеч на общо 5 куб. м дървесина. Служителите на стопанството са конфискували две каруци с коне и два моторни триона.

Автомобил, натоварен с 0,5 куб. м незаконно добити дърва за огрев, пък е задържан при проверки в ДГС „Цонево”. По случая са съставени два акта.

Горските стражари към ДЛС „Шерба” са установили незаконна сеч на 6 куб. м дървесина. На нарушителите са съставени 6 акта и 1 констативен протокол.

Масирани проверки са извършени и в границите на ДГС „Провадия”. Служителите на стопанството са написали 11 акта и са конфискували 4,2 куб. м дърва за огрев.

В резултат от интензивната контролна дейност в горите, стопанисвани от ДГС „Суворово”, са съставени 4 акта и 2 констативни протокола. Задържани са общо 1,10 куб. м дърва за огрев.

В рамките на изминалата седмица горските стражари към Североизточно държавно предприятие, част от което са и петте стопанства във Варненско, са извършили 668 проверки. 153 от тях са в обекти за добив на дървесина, 204 – на превозни средства, 267 – на ловци, а 44 – на други физически лица.

На територията на четирите области Варна, Добрич, Търговище и Шумен в периода от 5 до 12 февруари служителите на СИДП са съставили 47 акта и 10 констативни протокола.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки