Още един скандален видеозапис в детска градина, този път в Плевен


Още един скандален видеозапис в детска градина, този път в Плевен
Снимка: Дарик
12 Февруари 2018, Понеделник


От обшината са разпоредили спешна проверка по случая

Автор: Десант

И от Плевен се появи видеозапис с обиди в детска градина. От общината започнаха незабавна проверка на заведението, за което се твърди, че има отношение към записа. До този момент обаче няма подадени жалби за нарушения, съобщава заместник-кметът Стефан Милев пред БНР.

При проверката се очаква всички обяснения, дадени от директорката, да бъдат на хартиен носител и да бъдат предадени в община Плевен. Така може да предприемат дисциплинарни наказания срещу директорката. Това, което директорката трябва да направи оттук нататък, е тя на свой ред да изиска писмени обяснения от госпожите и да им наложи дисциплинарни наказания и дори уволнения", коментира зам.-кметът.

Припомняме, в събота и в неделя имаше протести в Бургас, Варна, Пазарджик на родители, които искат да има мандатност на директорите в детските градини. Някои от тях очакват да се поставят видеокамери в градините, но признават, че това не е решение на проблемите.

Повод за протестите бе видеозапис от детска градина „Брезичка“ в Бургас. Видеоклипът е направен със скрита камера и показва как две от учителките в детското заведение  - Милена Иванова и Светла Петрова удрят, скубят и обиждат децата. 

Заради видеото с насилие там и след приключена предварителна проверка по случая, Районна прокуратура Бургас е образувала досъдебно производство за престъпление по чл.187 от НК.

За подобно престъпление е предвидено наказание до три години лишаване от свобода или пробация, както и обществено порицание.

Районна прокуратура – Бургас е възложила на разследващи полицейски служители да извършат необходимите процесуално-следствени действия, с цел събиране на доказателства, след което да докладват на наблюдаващия прокурор.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки