Загадката се разплете: Вижте какво се крие зад грозните заграждения до Летния театър в Бургас


Загадката се разплете: Вижте какво се крие зад грозните заграждения до Летния театър в Бургас
12 Февруари 2018, Понеделник


Неприятната гледка ще остане непроменена поне още две години, докато не изтече договорът на общината с озеленителната фирма „Бургасцвет“

Автор: Силвия Горанова

Десант вече показа високите метални заграждения, завършващи с навита бодлива тел, които са преградили част от Морската градина в Бургас, точно до един от символите на града - Летния театър.

На снимки (виж ТУК), предоставени от наши читатели, се вижда, че ръждясалите огради се издигат непосредствено и до паметника, издигнат на мястото на някогашния руския лазарет и на който родолюбиви българи всяка година поднасят венци и цветя в памет на загиналите за освободжението от турско робство.

Какво се крие зад стените, та се налага то да бъде така строго охранявано, отговорът дойде от репортаж на телевизия СКАТ.

Оказа се, че там се намирали „битовките“ на озеленителната фирма „Бургасцвет“, по думите на шефа й Васил Танев.

„Битовки“ е на жаргон, останал от соц време, горе-долу откогато е несменяем и „цветарят на всички власти“ и който неизменно печели договорите за поддръжката на ландшафта в най-големия парк в морския град. В превод думата означава стаи за почивка на персонала.

Неугледните фургони наистина представляват неприятна гледка, категорични са бургазлии. Хората се надяват всичките „битовки“ да бъдат разкарани на по-удачно място в най-скоро време, за да не загрозяват терена около Летния театър.

Това обаче едва ли ще стане. „Бургасцвет“ има благоволението на общината под формата на 4-годишен договор, от който са изминали по-малко от две години.

Каква е цената да си имаш „битовки“, залепени за оградата на театъра, обаче не става ясно. Наемът, който би трябвало да плаща „Бургасцвет“, се оказа тайна. Много е възможно такъв изобщо да няма или пък да е на символична цена.

Вижте какво има в преградения терен до Летния театър:

В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки