В Котел им писна от безстопанствени животни на пътя


В Котел им писна от безстопанствени животни на пътя
Снимка: kotelnews.com
12 Февруари 2018, Понеделник


Вижте какво е замислил тамошния кмет, за да предотврати тези инциденти

Автор: Десант

След поредица от тежки инциденти с безстопанствени животни на пътното платно и нарушаване на Наредбата за обществения ред, кметът на Котел Коста Каранашев информира, че обмисля създаване на структура „Общинска полиция" към общината.

„Трябва задължително да се вземат мерки, защото подобни инциденти са опасни и чист късмет е, че няма жертви в тях. В момента проучваме възможностите за създаване на подобна структура и нейното финансиране",цитират думите му местните медии.

Приоритет на общинската полиция ще бъде контролът по неспазването на обществения ред, в това число: хвърляне на отпадъци на нерегламентирани места, високи нива на музиката, както и безстопанствените животни по пътищата, особено около селата Градец, Медвен, Жеравна и Катунище.

„Надявам се, че една такава структура ще може да налага актове за неспазване на обществения ред. Ако се осигурят средства, ще можем да си позволим създаването й още тази година. За тази цел ще внеса предложение в Общинския съвет", посочва котленският градоначалник.

Поредния тежък инцидент с безстопанствени животни на пътното платно стана в края на миналата седмица, когато кон предизвика ПТП с лека кола. В началото на ноември пък три безстопанствени бивола на кайма след удар в пътнически микробус. Случаите с изскочил на пътя добитък в Котленско вече трудно може да се изброят. 

„Наистина стана вече повече от опасно да се пътува в тъмната част на денонощието през Котленския проход. Ужасът внезапно пред автомобилът ти изневиделица да се появи едър добитък, спохожда почти всички водачи на МПС, имащи нещастието да пътуват край Котел на фарове", коментират от kotelnews.com.


В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки