Фонтан ще замени слънчевия часовник в Шумен


Фонтан ще замени слънчевия часовник в Шумен
Снимки: shum.bg
12 Февруари 2018, Понеделник


Вижте какво предвижда още проекта за преустройство на площада пред Съдебната палата в Града под Илчов баир

Автор: Десант

Готов е архитектурният проект за преустройство на площада пред Съдебната палата в Шумен, за който Министерският съвет отпусна преди време половин милион лева. Очаква се ремонтът да започне през май и да приключи до края на лятото, съобщава регионалният сайт Шум.бг..

Както вече бе обявено, слънчевият часовник на покойния вече художник Евгений Русев ще бъде премахнат. На негово място ще се изгради шадраван с дълбочина 45 сантиметра. В него ще има няколко дюзи, които ще изстрелват във въздуха водни струи.



Южно от него, стената между сега съществуващите стъпала ще се премахне, а на нейно място ще се изгради красива водна каскада.

Ще се подмени и настилката на целия площад, като авторът на проекта - председателят на Регионалната колегия на Камарата на архитектите в Шумен арх. Красимир Генов, е заложил на кръгли фигури в червен цвят.

В Града под Илчов баир слънчев часовник има и в двора на Шуменския университет, където той бе изграден по повод 10-годишния юбилей на Астрономическия център в учебното заведение.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки