Повдигнаха обвинение срещу циганите, нападнали полицаи в Ихтиман


Повдигнаха обвинение срещу циганите, нападнали полицаи в Ихтиман
08 Февруари 2018, Четвъртък


Според местното МВР и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия

Автор: Десант

Районната прокуратура в Ихтиман повдигна обвинения спрямо двама цигани за това, че са нанасяли удари на полицаи. Те са обвинени и за това, че удряйки униформените, са възпрепятствали изпълнението на служебните им задължения.

От прокуратурата заявиха, че по случая вече са проведени издирвания. Разследването стигнало до извода, че двамата обвинени несъмнено са извършили престъпленията, за които са обвинени.

Припомняме, по-рано днес започна спецакция на полицията в ромската махала в Ихтиман. От МВР посочват, че акцията е насочена срещу криминалния контингент, както и с цел недопускане на ескалация на напрежение в района.

До тези спешните действия на полицията се стигна, след като вчера група от около 60 роми нападнаха полицаи при изпълняването на служебните им задължения. Полицаите преследвали шофьор, който криволичел по пътя. Водачът обаче избягал. Като установили автомобила, полицаите били нападнати, за да може нарушителят да се укрие.

Единият от тези, на които прокуратурата повдигна обвинение - М. Д.,  оказал съпротива срещу полицейски служител, изпълнявал задълженията си по опазване на обществения ред. Циганинът дърпал и скъсал униформата на младши автоконтрольор - полицейски служител в управлението в Ихтиман, след което нанесъл удари в лицето му. Престъплението било извършено с изключителна дързост.

Вторият обвинен - бащата на първия, по същото време и на същото място употребил сила спрямо полицейски служител. По време на инцидента той го дърпал за униформата, скъсал пагоните и джоба й и му нанесъл удар в лицето. С действията си той целял да осуети извършването на полицейска проверка на сина му.

Двамата обвиняеми - В. Р. и М. Д., са задържани за срок до 72 часа. Предстои прокуратурата да поиска те да останат в ареста за постоянно. Работата по случая продължава.

По-рано днес шефът на Районното управление в Ихтиман Лъчезар Колев заяви, че и преди е имало подобно ситуации в ромската махала, но никога не се е стигало до чак такава агресия.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки