Жандармерия влезе в ромската махала на Ихтиман


Жандармерия влезе в ромската махала на Ихтиман
Снимка: bTV Новините
08 Февруари 2018, Четвъртък


Акцията е насочена срещу криминалния контингент в града и целящи недопускане на ескалация на напрежение в района. Вижте подробностите

Автор: Десант

Тази сутрин жандармерията проведе акция в ромската махала на Ихтиман след сблъсъците между полицаи и цигани на 6 февруари. По информация на "Нова телевизия" четирима младежи са издирвани във връзка с насилието.

МВР съобщи, че става дума за предварително планирани действия, насочени срещу криминалния контингент в града и целящи недопускане на ескалация на напрежение в района. Акцията е започнала в 6,30 ч. сутринта като от ведомството посочват, че и в момента полицаите издирват лица от криминалния контингент.

Вечерта на 6 февруари в града се стигна до сблъсъци между служители на реда и роми, след като полицаи опитали да арестуват шофьор без книжка. Водач на джип опитал да избегне полицейска проверка, като не се подчинил на знак да спре, ударил патрулен автомобил, избягал и се скрил в махалата.

При проверка на адреса му избухнал скандал между неговите родители и полицаите, а впоследствие се стигнало до сблъсъци с роми от квартала. Пострадали са двама униформени, а родителите на водача са задържани.

Разпространена бе информация, че в квартала е починал  65-годишен мъж, но от МВР уточняват, че това е станало на адрес, който не е бил обект на полицейски действия и смъртта му няма нищо общо с акцията.

Днес от 15 часа пред РУ - Ихтиман директорът на ОДМВР - София старши комисар Георги Григоров ще даде повече информация за провеждащата се полицейска операция на територията на Ихтиман.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки