В памет на Николай Кимчев


В памет на Николай Кимчев
Николай Кимчев в ролята на свети Трифон
04 Февруари 2018, Неделя


Актьорът от благоевградския театър си отиде от този свят броени дни, след като навърши 65 години

Автор: Димитър Тренчев

Днес от сцената на живота си отиде Николай Кимчев. Човек с голяма душа, артист с необятно дарование. 

Броени дни след като му позволи да отпразнува 65-годишнината си, неумолимата Съдба стовари върху Кимата жестокия си жребий. Ден по ден, близо месец, всички които го обичаме, се молехме да стане чудо! Молехме се на мурите на Пирин така да зашумят, че да го събудят! Молехме се лудо забилите в един ритъм тъпани на стадиона в Симитли да върнат лудия ритъм на сърцето му. Молехме се заедно със семейството му на вчерашния маслосвет за живот и изцеление. Молехме се до последно…

На 5 февруари - понеделник ще се сбогуваме с Николай Кимчев. Поклонението ще бъде от 10:00 ч. във фоайето на драматичен театър „Никола Вапцаров“, Благоевград.

Бог да го прости и светла му памет!

Бележка на редакцията:
Кимчев изиграва стотици роли на сцената на Драматичен театър "Никола Вапцаров" в Благоевград. За кратко той е и директор на културния институт. Благоевградската публика ще го запомни с гениалните му превъплъщения на сцената. Емблематична фигура на културата в областния център, през последните години той се утвърди и като любим водещ на кукурските фестивали в Благоевград и Симитли.

Участвал е във филмите „Прилив на нежност“, „Време разделно“, „ Кмете, кмете“, „Жребият“, а последната му поява е във „Воевода“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки