Шефът на специализираната прокуратура: В нощното шкафче на кмета се намериха справки от ДАНС


Шефът на специализираната прокуратура: В нощното шкафче на кмета се намериха справки от ДАНС
Снимка: News.bg
02 Февруари 2018, Петък


Те били от разработка за купуване на гласове. Иван Гешев няма обяснение защо се намират там

Автор: Десант

Кметът на Септември Марин Рачев е привлечен като обвиняем и има определена мярка парична гаранция в размер на 250 000 лв. Срещу него са повдигнати обвинения за нанесени щети на общината за стотици хиляди левове.

Парична гаранция в размер на 10 000 лв. е мярката, наложена на друг общински служител, от който също ще се търси наказателна отговорност за документни престъпления. Лицето е било свързано с контрола върху строително-монтажни работи (СМР), който е трябвало да осъществява.

Това стана ясно на брифинг, на който изявления даде ръководителят на специализираната прокуратура Иван Гешев.

В отговор на информацията, че в общината са нахлули много полицаи, той уточни, че умишлено се е работило с толкова малко полиция. Имало е служители на новата антикорупционна структура, на специализираната прокуратура и на бюрото за защита на свидетели към главния прокурор.

„В нощното шкафче на кмета се намериха справки от ДАНС, които според мен няма обяснение защо се намират там или поне не законово обяснение, които касаят местните избори от 2015 г. за кметове и общински съветници. В тях се съдържа информация за проведени действия на държавните правоохранителни структури - в случая ДАНС, по направление купуване на гласове. Така че, явно с чисто научна цел, бъдещият кмет на Септември се е интересувал, възможно е да пише дисертация, не съм запознат. Явно е събирал информация за да повиши общата си култура", оповести с чувство за хумор Гешев.

Той съобщи, че е намерен поредния тефтер, в който има бележки за разценки за всяка фирма, която ще се проверява и за която се смята, че има индикация, че е свързана с родословното дърво на кмета на Септември. Там са описани фирмите, суми на обществени поръчки, печалби, които ще се изясняват.

Във втората братовчедка на кмета Рачев, която е свързана с въпросните фирми, са намерени опорни точки - при какъв въпрос, какъв отговор да се даде. 


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки