Проверки на НАП в зимните ни курорти показват по-малко нарушения


Проверки на НАП в зимните ни курорти показват по-малко нарушения
01 Февруари 2018, Четвъртък


Първенството вече се държи не от неиздаването на касова бележка, а от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат

Автор: Десант

За пръв път през тази година неиздаването на касова бележка вече не е най-често откриваното данъчно нарушение в зимните ни курорти. Първенството сега се държи от несъответствието на наличните пари в каса с отчетените на касовия апарат.

Това показват резултатите от извършените досега проверки от НАП в зимните ни курорти.

Общият брой на нарушенията, открити от служителите на приходната агенция, от началото на зимния сезон намалява до под 10 % от проверените. Според проверяващите, това се дължи на практиката на запечатване на обекти за данъчни нарушения за срок до 1 месец. 

От началото на кампанията в Пампорово и околните селища са извършени 933 проверки, като в 57 от проверените обекти са установени нарушения. В Смолян от извършени 93 оперативни проверки в обекти, в 23 са констатирани нарушения на данъчните изисквания.

Припомняме, че инспектори на НАП, съвместно с екипи от МВР извършват скрити и явни наблюдения, инвентаризации на наличните стоки и проверки за отчитане на оборотите от началото на туристическия сезон във всички зимни курорти. Следи се и движението на стоки към хотели, ресторанти и други търговски обекти, като на постоянно наблюдение са подложени също борси и тържища.

Очаква се до края на зимния сезон в Боровец, Банско, Пампорово, Велинград и други курортни селища на страната да бъдат извършени още поне 5000 проверки, допълват от НАП. В кампанията се проверява и ползването на луксозни автомобили за лични нужди.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки