Прокуратурата започна проверка за строежа на Яворовите скали


Прокуратурата започна проверка за строежа на Яворовите скали
01 Февруари 2018, Четвъртък


Тя е по сигнал на вицепремиера Валери Симеонов

Автор: Десант

По сигнал на вицепремиера Валери Симеонов Окръжната прокуратура в Бургас е започнала проверка по скандалния случай със строителството на хотел на брега на морето до Яворовите скали в Поморие, съобщи БНР. 

Междувременно инвеститорите на проекта заявиха, че ще заведат дело срещу Oбщина Поморие заради решението на Общинския съвет, с което беше отхвърлено инвестиционното им предложение.

Бургаската окръжна прокуратура ще проверява кой, с какви мотиви и защо е променил статута на земята до Яворовите скали от публична в частна общинска собственост. Именно този административен акт дава зелена светлина теренът от 600 кв. метра да бъде подготвен за продажба.

По думите на прокурора по случая Красимира Кателиева, целта е да се установи точно кога хронологично и по какъв начин е станало това деактуване и как в последствие земята е била продадена.

Проверката трябва да приключи до 16 февруари и ако бъдат открити данни за престъпление, ще бъде отделена нова преписка срещу длъжностното лице, уточнява още прокурор Кателиева.

Припомняме, че в края на миналата седмица жители на Поморие протестираха срещу проекта. Теренът, върху който инвеститорите предлагат да построят 15-метрова сграда, представлява бетонна площадка, изградена за брегоукрепване. Проектът предвижда още градинката до паметника на Яворов да стане паркинг.

Във вторник с 514 гласа "против", трима "въздържали се" и един "за" Общинският съвет в Поморие отхвърли инвестиционното предложение за строителство на хотел до Яворовите скали.


Стара пощенска картичка с Яворовите скали


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки