40 хиляди души с български корени живеят в Аржентина


40 хиляди души с български корени живеят в Аржентина
31 Януари 2018, Сряда


Народните представители от групата на Обединени патриоти се среднаха с  извънредния и пълномощен посланик на Аржентина у нас Н. Пр. Алберто Труеба


„Повече възможности за културен и бизнес обмен – върху това трябва да работим“. Това заяви зам.-председателят на ПГ на Обединени патриоти и зам.-председател на НФСБ Валентин Касабов по време на среща на народни представители от Групата за приятелство България-Аржентина в 44 НС с извънредния и пълномощен посланик на Аржентина у нас Н. Пр. Алберто Труеба, съобщават от пресцентъра на НФСБ. 

По време на срещата бе подчертана значимостта на българската общност в Аржентина. Около 40 000 души с български произход живеят в Аржентина, стана ясно при разговорите.

По думите на посланик Труеба общността представлява естествен мост за задълбочаване на връзките и приятелството между двете страни.

„Българската общност в Аржентина е абсолютно интегрирана, но в същото време е с невероятно чувство за българско самосъзнание и достойнство“, каза още Н. Пр. Алберто Труеба.


В категории: Политика , Международна политика , Свят

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки