Историята на кучето Сара, която разплака цяла България


Историята на кучето Сара, която разплака цяла България
28 Януари 2018, Неделя


В киното има вече заснети филми с подобен сценарий - руският "Белият Бим - черното ухо" и американската версия за кучето Хачико

Автор: Десант

Историята на кучето, което чака вече трета година да се появи стопанката му, починала от инфаркт, разплака трогна цяла България. Сара, както първоначално става популярна във Фейсбук, загубва жената, която се грижи за нея, докато той я разхожда в "Западен парк" в София.

Жената получава инфаркт и я отвежда линейка, а Сара остава сама в парка. Всеки ден кучето идва на мястото, откъдето линейка е отнесла тялото на стопанката с надеждата, че тя ще се върне.

Сара става популярна, след като жена на име Румяна я забелязва да чака на пейка в парка и описва историята й във Фейсбук:

"Историята на Сара е като от филм... От няколко месеца тя живее на входа на Западен парк, имала е стопанин на който по време на разходката в парка му става лошо, идва линейка и го откарва, а Сара остава да го чака там. За съжаление той не се връща (може и да е починал, никой не знае) и тя е там от месеци. Охраната на парка се грижи за нея и казват, че няколко пъти един човек я прибира да я гледа, но тя бяга и се връща отново на входа на парка където е била последната и среща със своя човек. Когато мине линейка със пуснати сирени, Сара бяга към нея и започва да вие. Аз съм разтърсена от нейната преданост и обич и ми се иска много хора да се поучат от тази чиста любов. Надявам се, че стопанина и е имал роднини които ще могат да я приберат и да се погрижат за това изключително предано създание."

Истината се оказва много по-трагична. Оказва се, че собственичката на кучето действително е починала, но не преди месеци, а преди цели четири години. И през цялото това време вярното животно отива всеки ден неизменно на едно и също място:

"Историята на Сара има неочакван обрат! С мен се свърза момче, което потвърди нейната съдба, но с поправка, че е от 4 години (а не месеци). Шура (истинското име на кучето) си има попечители от 4 години, всяка вечер си спинка при тях, а през деня е в "Западен парк"! По стечение на обстоятелствата са били разделени един месец, но от тази вечер тя отново си е при тях! Благодаря на всички които споделиха и не останаха безучастни към нейната съдба!" – разказва Румяна.

Оказва се, че за Сара се грижат и други добри хора. Един от тях е възрастен пазач, който също се е опитал да „осинови” животното, но без успех. Сара държи на свободата си, три пъти късаше каишката и бягаше. Намирах я всеки път на пейката, разказва човекът пред Нова телевизия.

В киното има вече заснети филми с подобен сценарий. По-старата версия е руският "Белият Бим - черното ухо" - историята на едно куче, което по същия начин губи стопанина си, след като го отвежда линейка.  По-съвременната версия е друга история по действителен случай - тази на кучето Хачико, което всеки ден чака стопанина си, изигран от Ричард Гиър, на гарата, без да знае, че той е починал.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки