Музеят на занаятите припомня събития и личности за 150-годишнината от обявяването на Троян за град


Музеят на занаятите припомня събития и личности за 150-годишнината от обявяването на Троян за град
Снимка: Фейсбук
27 Януари 2018, Събота


Материалите ще бъдат публикувани в две групи във "Фейсбук"

Автор: Десант

Музеят на занаятите в Троян започва поредица, посветена на 150-годишнината от обявяването на Троян за град. Тя ще бъде в двете фейсбук групи – „150 години град Троян (събития)” и „150 години град Троян (личности)”, съобщава troyan21.com.

Музейните архиви, старите троянски вестници и издания, снимките са запазили спомена за личности и истории, които троянските музейни специалисти искат да припомнят.

Ще бъдат публикувани документи с кратки анотации от различни исторически периоди. Личностите, които ще бъдат представени, са преди всичко троянци – някои от тях отдавна напуснали балканското градче, но винаги добре дошли в родното  си място. Има и такива, чиито живот е преминал в Троян.

Архивните видеоматериали са от фонда на музея на занаятите и са обработени от музейния фотограф Цветан Тончев. Към клипчетата има и кратка информация за всяка от личностите, събрана и написана от музейните хора.

В поредицата са включени учени, артисти, художници, музиканти, писатели, като идеята е да се припомни духовната стойност, която са прибавили в 150-годишното съществуване на града. 


В категории: Новини , История , Нова история

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки