Валери Симеонов: Най-големият проблем в коалицията е този с кадрите


Валери Симеонов: Най-големият проблем в коалицията е този с кадрите
26 Януари 2018, Петък


Вицепремиерът и лидер на НФСБ разкри какви скандални кадрови промени се правят в сферата на енергетиката, без да бъдат съгласувани с коалиционния партньор

Автор: Десант

Най-големият проблем в коалицията е този с кадрите. Тук не говорим за кавгите по време на Тройната коалиция - на всеки 5 стола, два да са на тоя, два на оня и един на третия. Тук говорим коалиционните партньори да имат нормален начин да упражняват контрол върху секторите, за които отговарят.

Това написа във Фейсбук страницата си вицепремиерът по икономическата и демографска политика и лидер на НФСБ Валери Симеонов.

Той даде за пример енергетиката, в която Обединени патриоти нямат почти никакво присъствие.

„Бях шокиран да науча, че се извършва подмяна на Управителния съвет на най-печелившото предприятие в България. Без да има каквато и да е консултация с коалиционния партньор! Това е Енергийният системен оператор (ЕСО). Това е предприятието, което генерира годишни печалби от порядъка на половин милиард“, коментира Валери Симеонов.

Вицепремиерът разкрива, че за председател на Управителния съвет се слага бодрият пенсионер Антон Славов (71 години) - верен кадър на БСП и под прякото въздействие на Георги Христозов от ДПС.

На всичкото отгоре, Славов вече е бил уволняван от НЕК за несправяне с работата и сега пак го връщат.

Вторият член на съвета пък ще е Ангелин Цачев, когото кръговете в енергетиката свързват с Таньо Танев, председател на основната фирма, спечелила многомилионната държавна поръчка за изграждане на далекопроводите.

„Танев ще усвоява парите, а приятелят му Цачев ще го контролира. Голям контрол ще падне, голямо чудо. Та как от Обединени патриоти да носим отговорност за изразходването на тези 500 млн. лв в ЕСО? Мога да кажа съвсем ясно, че аз отказвам да нося тази отговорност. Поставил съм въпроса пред Борисов и очаквам той да бъде решен“, категоричен е Валери Симеонов.


В категории: Политика

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
Приятел на България
28.01.2018 01:54:10
0
0
Сърбия между БЮРМ и Гърция
Сръбските претенции към БЮРМ продължават:
Град Скоплйе: град цара Душана и Бранислава Нушича!!!
Това са официални претенции понеже идват от директора на канцеларията за Косово (!!!) (не знам що имат общо Косово с БЮРМ), официално лице на Сърбия (няма значение че самото Косово вече не сръбска територия) и са излъчени от държавната сръбска телевизия.
Време е България да следи примера на Словения и да си вземе Западните Покрайнини от Сърбия защото очевидно е че тази страна ще продължи да направи всичко възможно БЮРМ да не се върне към своята българщина. България има право на вето към членството на Сърбия в ЕС.
http://www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/3018254/djuric-srbi-u-makedoniji-kao-spona-izmedju-dve-drzave.html
1
Управление на Информацията ...
26.01.2018 19:51:54
0
0
Тези проблеми са ... в разновидностите по темата за Корупцията. После или Първо Мас-Медиите.... ! Защото примерно в Румъния... обществеността е занимавана/информирана по Съдебни Казуси/Оспорване.... не за Корупция! (които явно там си текат...). А за Сезиране, Процеси, Съдебни (и медиино отразяване, гласност) производства за Неспазване/Нарушаване на Процедури при Набиране на кандидатури/кандидати за постове, длъжности, бордове, директори и т.н. Става въпрос за бордовете..., ръководните... Някой чувал ли е за подобни неща в България? И все така си текат нещата, възпитават, дресират .. гражданите. Не да продаваш дългове... не можеш да теглиш кредит 10 години като частно лице, ако търговското дружество има дългове/е в дългове. Не да се изнасят пари, работи... Управление на информацията и масовите комуникации. Темата е чудесна.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки