Намаляват наполовина цените за индивидуален лов на дива свиня


Намаляват наполовина цените за индивидуален лов на дива свиня
26 Януари 2018, Петък


Вижте какво реши на първото си заседание създаденият за борба с африканската чума Оперативен щаб към Министерство на земеделието, храните и горите

Автор: Десант

Оперативен щаб към Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ) ще обсъжда и предлага мерки за превенция във връзка с опасността от навлизане на африканската чума по свинете на територията на страната. Това реши на свое заседание от 24 януари Ловният съвет към Изпълнителна агенция по горите, ръководен от председателя на съвета инж. Григор Гогов, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ).

„Проблемът съществува не само у нас, но и в много европейски страни, където вече са предприети мерки. Задача на оперативния щаб е да изготви комплекс от превантивни мерки, реално изпълними в конкретен времеви график. Превантивната програма трябва да предложи бързи и адекватни действия за борба с болестта по дивите свине,  които ще бъдат разгледани на следващото заседание на Ловния съвет на 13 февруари“, подчерта Атанас Добрев, зам.-министър на МЗХГ, който взе участие в заседанието.

На заседанието на Ловния съвет бяха дебатирани и приети част от превантивните мерки за борба с болестта, предложени от БАБХ и ИАГ, които  предвиждат намаляване на цената на разрешителното за индивидуален лов на дива свиня от 30 на 1 лв., както и промяна в ценоразписа за организиран ловен туризъм в Република България, където цените на отстреляни диви свине до една и до две години при индивидуален лов се намаляват с 50%.

Освен представители на МЗХГ и ИАГ, в заседанията на щаба ще участват и представители на БАБХ, Лесотехническия университет, НЛРС-СЛРБ, БЛРС и представител на професионалната ловна асоциация.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки