Борисов не се отказва от Истанбулската конвенция: Нарече противниците й популисти


Борисов не се отказва от Истанбулската конвенция: Нарече противниците й популисти
26 Януари 2018, Петък


На срещна с премиера на Лихтенщайн Адриан Хаслер българският министър председател обеща повече активност по въпроса

Автор: Силвия Горанова

Темата за Истанбулската конвенция бе основна и по време на срещата между премиера Бойко Борисов и министър-председателя на Княжество Лихтенщайн Адриан Хаслер. На разговора е присъствала и Лиляна Павлва, министър за Българското председателство на Съвета на ЕС.

„В Истанбулската конвенция става въпрос за насилие над жени и деца. Популистите грешно подведоха обществото. Ние явно не обяснихме достатъчно. Сега ще обясняваме повече, ще четем повече, ще разкажем за какво става въпрос, защото да спрем насилието над жените и децата, това е ценност“, е казал българският премиер, цитиран в официално съобщение от правителствения пресцентър.

Коментарът му бил предизвикан от реплика на министъра на правосъдието на Лихтенщайн Аурелия Фрик, че е научила за дебатите у нас, довели до отлагане на процедурата по ратифициране на въпросната конвенция.

„Княжеството, също като България, се е присъединило към документа в защита на жените и децата от насилие“, се казва още в прессъобщението. 

Припомняме ви, че от 28 държави-членки на ЕС всички са подписали Истанбулската конвенция, но само 17 са я ратифицирали.

Припомняме също така, че насилието срещу жени и деца се бори със закони, каквито в България и сега има. Така че, вместо да се хвърлят усилия за разяснение на спорния документ, по-добре би било те да се насочат към спазването на законите.


В категории: Новини , Международна политика , Свят

2
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
2
анти
26.01.2018 20:23:20
0
0
Явно ще ги съкращават университетите.... та си търсят работа и работодатели.... По повод, че преподаватели подкрепяли Истанб. договор, заглавие в медиапул.
1
?
26.01.2018 20:09:27
0
0
Стига с тия пубертетски истории. Европа .. дошла в България и ще развяваме.... Сигурно да няма протести или други въпроси. Като престъпността, корупцията, омрази, мас-медии и т.н. Къде е мъжкото поведение ... за толкова години престъпност и бездействие?
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки