Жители на родопско село пропищяха от тонове птича тор в землището си


Жители на родопско село пропищяха от тонове птича тор в землището си
26 Януари 2018, Петък


Курешките се стоварват с камиони от птицефермата в село Глухар

Автор: Десант

Жителите на джебелското село Слънчоглед от година живеят в нетърпима смрад. Вонята се носи от тоновете птича тор, натрупани в землището на населеното място. Курешките се стоварват с камиони от птицефермата в село Глухар, която отстои на 12 километра от Слънчоглед, пише 24rodopi.com.

Местните са притеснени, че мръсотията се процежда дори и в реката, която е приток на Върбица. 

Замърсяването, което вече взима бедствени размери, започва, след като собственик на 5 декара нива пожелал да му бъде доставена тор.  

„Над 100 камиона с тор са разтоварени край нивите, които са под селото. Купища има в реката, край пътя. Миризмата е ужасна, не смеем лятото да отваряме прозорците - задушаваме се. Пълно е с мухи от торта. Не знаем към кого да се обърнем. Помолихме шофьора да спре да кара, говорихме и със собственика, поръчал тора. Той ни отвърна „Какво толкова, и аз го дишам”. Той обаче живее в Момчилград, а ние сме си на село.



Миналата година му изгоря цялата реколта. Птичата тор е много силна и токсична”, разказват пред кърджалийската медия отчаяни жители на Слънчоглед. Те таят надежда контролните институции да се задействат и скоро да бъде сложен край на „торното сметище”.

Източник: 24rodopi.com


В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки