Поморие излиза на протест срещу планираното унищожаване на Парк „Яворов”


Поморие излиза на протест срещу планираното унищожаване  на Парк „Яворов”
25 Януари 2018, Четвъртък


Целта на събитието е публично да бъде изразено несъгласието на гражданите с решението на местната власт да посегне на най-знаковото място в морския град

Автор: Десант

Гражданска инициатива „Да спасим Яворовите скали” излезе с призив към гражданите на Поморие да се включат в протеста срещу унищожаването на емблематичното за града място.

„Да се помолим за обърканите души на oбщинските съветници и кмета на Поморие! Заедно да отправим молитва към Свети Георги – покровителят на Поморие да пречисти душите на общинските съветници от сребролюбието и на сесията на 30 януари 2018 г. да гласуват "ПРОТИВ" внесената докладна на кмета, свързана с изграждането на хотел до Яворовите скали!”, се казва в апела.

Протестът, по време на който ще бъде отслужен и молебен, ще се проведе в събота, 27 януари 2018 година, ще започне от 11.30 часа до  кръговото кръстовище пред манастир „Свети Георги” и ще продължи до 12.30 часа.

Целта на събитието е публично да бъде изразено несъгласието на гражданите с решението на Общински съвет-Поморие да посегне на най-знаковото място в града - Парк „Яворов”, включващ паметника на великия поет, Яворовите скали и лятно кино „Яворов”.

С него ще бъде казано категорично „не” на парцелирането на територията под паметника на Яворов, преобразуването на част от нея в частна общинска собственост в полза на частен инвеститор, който планира на това място строеж на хотел, както и на бетонирането на Яворовите скали.

Всеки българин, който милее за съхранение на историческата памет и почит към делото и творчеството на Пейо Яворов, е добре дошъл да се включи в протестния митинг, уточняват организаторите.


В категории: Новини , Общини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки