Влага и течове съсипват книгите в пернишката библиотека


Влага и течове съсипват книгите в пернишката библиотека
Снимки: в. „Вяра"
25 Януари 2018, Четвъртък


За ремонт в Двореца на културата в миньорския град, където е настанен книжният фонд, се говори от три години, но всичко остава на приказки

Автор: Десант

Течове унищожават ценен книжен фонд в Универсална научна библиотека „Светослав Минков“ в Перник. Фондът на библиотеката наброява около 290 000 библиотечни единици.

За това алармира общинският съветник Милан Миланов на редовната сесия на Общински съвет и апелира, цитиран от в. „Вяра".

Всекидневникът уточнява, че библиотеката е създадена през 1955 г., но истинска дейност започва да развива след преместването й в пернишкия Дворец на културата през 1957 г.

През 1983 г. е удостоена с орден „Кирил и Методии” първа степен и е наименувана на името на големия български писател Светослав Минков.

В момента влагата, студът и течовете съсипват богатия й фонд. 

„Покрити с найлони маси и стелажи, кофи и легени, в които се събира водата от течовете при дъжд, мръзнещи библиотекари – това е ежедневието в културното средище. Вече трета година се говори за проект, по който ще се извърши генерален ремонт на Двореца на културата, в това число и на библиотеката, но нищо засега налице няма”, изтъква общинският съветник Милан Миланов.




В категории: Новини , Репортажи

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки