Турски строители дърпаха и бутаха в калта столична кметица


Турски строители дърпаха и бутаха в калта столична кметица
Десислава Иванчева, Снимка: БНР
25 Януари 2018, Четвъртък


Десислава Иванчева отишла да провери на място сигнал от жители на "Младост", че от "Гаранти Коза" вдигат шум след 22 часа на обекта „Гранд каньон"

Автор: Десант

Кметът на столичния район „Младост" Десислава Иванчева е била дърпана и бутана на строителен обект, стана ясно от профила на Иванчева в социалната мрежа „Фейсбук". Тя е била на обекта, за да провери по сигнал на жители от 303 блок в комплекса защо работят машини и вдигат шум след 22 часа.

В социалната мрежа Иванчева пише: "Бутаха ме и накрая успяха да ме съборят в калта... Нямам думи и не знам как може да си позволят такова отношение към длъжностно лице, което просто иска да си свърши работата. Извиках и органите на реда".

Кметицата на квартала направила изненадваща проверка снощи на проекта "Гранд каньон" на турската фирма "Гаранти Коза" след 22 часа.

От видeото, което заснела с телефона си става ясно, че на място тя иска от строителите документи, които разрешават дейност в този час, но такива не са ѝ предоставени.

От районната администрация обясниха пред bTV, че фирмата няма такова разрешително.


Проекта „Гранд каньон", който се изпълнява от турската фирма в столичния квартал „Младост"

Турският инвеститор “Гаранти-Коза България“ получи разрешение от Столична община да вдигне 100-метрова сграда в квартал “Младост“ на мястото на магазин "Деница".

Много от общинските съветници споделят обаче мнението, че високата сграда ще пречи на въздушния поток в столичния район.

Турският инвеститор е купил имота през пролетта на 2013 г., уточнява „Строители.бг".

Сградата ще е част от нов комплекс в карето между бул. „Александър Малинов" и ул. "Филип Аврамов". Цялата инвестиция ще бъде реализирана на площ над 31 дка. Тя включва няколко парцела, най-големият от които е този под "Нова Деница" с площ 20,4 хил. кв.м. Фирмата е купила терените от "Ди ен джи асетс", която е собственост на бизнесмена Любомир Павлов.

От първия до 17-я етаж ще се помещава 5-звезден хотел от известна световна верига, а от 18-ия нагоре ще има луксозни апартаменти.




В категории: Новини , Разследвания

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки