Истината за Елена Йончева и връзката й с офшорка, източвала КТБ


Истината за Елена Йончева и връзката й с офшорка, източвала КТБ
24 Януари 2018, Сряда


Името на фирмата е "Инвестмънт проджектс" и присъства във всички доклади, свързани с банката на Цветан Василев, разкри депутатът от ГЕЛБ Делян Добрев

Автор: Десант

Елена Йончева има връзки с офшорна фирма, която фигурира във всички докладите за КТБ. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев и съобщи, че името на фирмата е "Инвестмънт проджектс".

От разкритията на Добрев стана ясно, че на 20 април 2012 г.  Офшорката „Далий Трейдинг Лимитид”, представлявана от директорите си Клементина Диас де Масиас и Идалия Санхур де Коронадо, които са граждани на Панама, учредяват съвместно дружество с „Авторска телевизия” ЕООД ново дружество – „Офроуд” ООД.

Предметът му на дейност е  производство  и разпространение на документални филми за българския и международния пазар. Управител на новото дружество става Елена Йончева.

Офшорката, с която фирмата на Елена Йончева е в съдружие, внася в общата фирма "Офроуд" 310 000 лева и се задължава да внесе още 250 000 евро, съгласно решение от 20.04.2012 – тоест със самото създаване.

Парите са внесени – това личи от отчета за 2012 г. Какъв е произходът им и за какво са дадени обаче не става ясно.

Паралелно с това партньорите на Йончева от офшорката са в доверителни отношения със Зорница Пламенова Блъскова.

Клементина Диас де Масиас и Идалия Санхур де Коронадо я упълномощават официално да представлява на територията на България офшорката „Далий Трейдинг Лимитид”, а по този начин и дават права да контролира и съвместната им с Елена Йончева фирма "Офроуд”. Пълномощника Зорница Пламенова Блъскова съвсем не е случаен играч, а е определяна като едно от поставените лица на банкера Цветан Василев.

Имала е и офис в КТБ. Другото поставено лице, с което Зорница е в съдружие, е Георги Славчев Георгиев във фирма „Инвестмънт Проджектс” АД, която е успяла да прибере солидни суми от КТБ – говори се за 42 млн. лв.

„Инвестмънт Проджектс” АД също се оказва интересен финансов играч. Името на фирмата попада в доклада на AlixPartners за КТБ. Там се констатира, че дружеството е кухо, а през него са били насочвани средства от кредити от КТБ.

"Инвестмънт Проджектс” изглежда е Канал за финансиране, като не докладва оперативни приходи и отчита само други текущи активи и дългосрочен дълг. Нейните активи изглеждат само вземания, получени от трансферите към свързани лица и е малко вероятно да бъдат възстановени", се посочва в одитния доклад на AlixPartners, цитиран от „Капитал” .

Нещо повече – "Инвестмънт Проджектс" е било използвано и за финансирането на самата КТБ. Вероятно по тези тайни финансови пътища едни  хиляди лв. са внесени в общата с Йончева фирма "Офроуд". До януари 2017 г., когато стана ясно, че влиза в екипа на Румен Радев, Елена Йончева остава управител на общото дружество.

Делян Добрев разсея в пленарната зала и предишни твърдения на Елена Йончева, че не се е познавала лично с банкера-беглец Цветан Василев. Документите от входящия регистър при посещение в КТБ показват, че депутатката от БСП 6 пъти е влизала в централата като пет от тях е имала лична среща с Василев.

Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров пък публикува на страницата си във фейсбук документите, които удостоверяват думите на Добрев и фирмените и финансови връзки между Йончева, офшорката и посредника на Цветан Василев, чрез който са точени и разпределяни пари.




В категории: Новини , Разследвания

4
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
4
старото
02.02.2019 16:55:09
0
1
"ало Ленче"търсят те вложители в КТБ за да ти потрошат краката защото отмъкна печалбата им от КТБ
3
за не забравя...
25.01.2018 07:41:29
1
0
Забравих за президента, Радев. Браво г-н Президент. Чудесно обръщение и анализ на страшните неща в България. Това са причините .. за тях. Виждаме, че и в Президентството имате... подобни Амбиции, в лицето на виц.епрезидента... Във връзка с всички тия амбиции. Браво и на църквите.
2
за не забравя...
25.01.2018 07:41:28
1
0
Забравих за президента, Радев. Браво г-н Президент. Чудесно обръщение и анализ на страшните неща в България. Това са причините .. за тях. Виждаме, че и в Президентството имате... подобни Амбиции, в лицето на виц.епрезидента... Във връзка с всички тия амбиции. Браво и на църквите.
1
Амбициите и кампаниите
25.01.2018 07:35:26
0
0
Е е била и Военен кореспондент...Добре. Със сигурност ...политически мотиви, акции... се вихрят сега. Мисля, че е трябвало да се направи изключително много по нещата с управлението на информацията и масовите-комуникации в България. След промените. Винаги е бил необясним изключителният хъс, амбиция.... за участие/облаги по властта ...при ком. активи и елити. (който има други разбирания - просто отпада... още в системата... знае се прекрасно ) После дойде Демокрацията... и пак хъс... и амбиции. Сега вече се включват и Ритнитопковците.... Тази система направо им е промила мозъците от Амбиция на тези хора? Не ставаш, нямаш качества (може би в други неща, може би в някаква по-реална и смислена комбинация/съчетание, хармотния). Не, не и Не! Партията, държавата, връзките... Докопол си се до ... това и само Амбиция, амбиция, амбиция. Никакво съзнание! Само амбиция, амбиция, амбиция! Това бяха проявите през комунизма и това, което следва през пост-комунизма. Страшно много са жените... са тези Амбиции. Но вместо да се оправят с тях... Ето сега пак някой си измива ръце, прави си кампания с г-жа... в обратния смисъл. И по двата - амбицията си е амбиция.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки