Синодът се разграничи от отец Дионисий


Синодът се разграничи от отец Дионисий
Отец Дионисий
24 Януари 2018, Сряда


Владиците припомнят, че бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" се намира под каноническо запрещение от свещенослужение

Автор: Десант

Във връзка с медийните изяви на архимандрит Дионисий, който преди ден обяви, че министрите, които са гласували за Истанбулската конвенция, би следвало да им се забрани да посещават храмовете на Българската православна църква, от Патриаршията заявиха, че отецът не изразява позицията на Светия синод.

Оттам изтъкват, че бившият предстоятел на храм-паметника "Александър Невски" архимандрит Дионисий е завел съдебни дела срещу българския патриарх Неофит и Ловчанския митрополит Гавриил, поради което срещу него е заведено Църковно-наказателно дело и същият се намира под каноническо запрещение от свещенослужение.

Както вече "Десант" писа, Светият синод на Българската православна църква призова парламента да не приема спорната Истанбулска конвенция. Митрополитите, начело с патриарх Неофит, излязоха с обръщение до обществото и институциите, в което предупреждават, че документът въвежда опасна gender идеология и преследва цели, различни от прокламираните - за защита на жените от насилие. Те призоваха за всекидневни молитви в българските храмове против ратификацията на документа.

Идеята за отлъчване от църквата на съгрешилите министри обаче очевидно идва малко в повече за владиците. 


В категории: Новини , Вяра

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки