Музика в метрото ще звучи за юбилея на столичния метрополитен


Музика в метрото ще звучи за юбилея на столичния метрополитен
Снимка: metropolitan.bg
24 Януари 2018, Сряда


На 28 януари 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница

Автор: Десант

На 28 януари 2018 г. софийското метро ще отбележи 20 години от пускането в експлоатация на първия си участък между станциите „Сливница” и „Константин Величков”. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метротрасе с дължина 6,4 км и 5 станции.

Строителството на първите 5 станции започва през 1979  г., когато е направена първата копка на станция „Вардар”.

20 години след историческото първо пътуване на подземно влакче по новопостроената отсечка от 6,4 км  от кв. „Люлин” до бул. „Константин Величков” столичната подземна железница има вече изградено трасе от  40 км.

В навечерието на отбелязването на 20 години от пускането в експлоатация на първия участък от метрото в София Столична община и „Метрополитен“ организират безплатни музикални и артистични изпълнения.

Първото изпълнение на музика в метрото ще бъде на 24 януари, сряда, на терасата на метростанция „Сердика 2“, където от 12,00 ч. концерт ще изнесе „Дикси Бойс Бенд“.

До края на седмицата във връзка с годишнината се предвиждат различни музикално-артистични прояви, които ще се проведат в под земята край коловозите на подземната железница.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки