Разрешават паркирането по големите булеварди в София


Разрешават паркирането по големите булеварди в София
24 Януари 2018, Сряда


Това е част от мерките, които се взимат за справяне с мръсния въздух в столицата 

Автор: Десант

На последното си заседание Комисията по околната среда в Столичната община прие дълго обсъжданите краткосрочни мерки за справяне с мръсния въздух в София. Гражданите и гостите на най-големия град у нас ще паркират по булеварди, без зони за платен престой.

Общината окончателно се отказа от спорната мярка за затваряне на улици или направо на цяла София за коли с четни или нечетни номера в дните с висока концентрация на фини прахови частици, но пък внесе ново предложение – да се разрешава паркирането в дясната лента на по-големите булеварди. Това ще се прави с идеята шофьорите да оставят автомобилите там и да се прехвърлят на близкия градски транспорт.

В студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия столичният заместник-кмет по транспорта Евгени Кусев изтъкна, че тези мерки ще се отнасят най-често за няколко дни в годината, особено през зимните месеци, когато има по-голяма концентрация на фини прахови частици във въздуха, уточни още той.

Целта е колите да не навлизат в центъра на града и гражданите да използват обществения транспорт като основно средство за придвижване.

„Няма как да се спрат всички коли”, добави Кусев и изтъкна, че става въпрос за контролиране на паркоместата в столичния град.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки