Валери Симеонов: Вотът е фалшив и жалък


Валери Симеонов: Вотът е фалшив и жалък
23 Януари 2018, Вторник


Отново се изричат неистини за оградата по границата, категоричен бе по време на дебатите в парламента вицепремиерът и лидер на НФСБ

Автор: Десант

Вотът е фалшив, жалък и унизителен - така определи от трибуната на Народното събрание вицепремиерът Валери Симеонов поисканото от БСП гласуване на недоверие на правителството. 

Той изтъкна още, че отново се изричат неистини за оградата по границата и призова да се спрат манипулациите около съоръжението. Симеонов посочи, че единствените пет нарушения, свързани с него, които са установени досега, се отнасят само за пропуснати срокове по изграждането на заграждението. Що се отнася до корупцията, около която се върти основният мотив за вота, той заяви, че лично е подал множество сигнали, докато от БСП не са представили нито един конкретен факт.

„Мислех да не казвам нищо по време на днешните дебати, но няма как като съм се занимавал с нещо в продължение на 2 години. Става дума за оградата с Турция. Отново се изричат поредица от неверни твърдения. Първо беше казано, че съоръжението е некачествено, като се цитира доклад от служебното правителство. Към настоящия момент оградата е с много по-високо качество от останалите държави в Европейския съюз – дори Унгария, Сърбия, Македония.
Второто е, че през зимата оградата е започнала да пада. Това не е от само себе си. Тя падна при проливни валежи, и то само на местата, където нямаше преградна сила, която да спре пороите - 315 литра на кв/м. В Баден-Баден бяха отнесени магистрали при валежи от 170 литра кв/м“
, каза Валери Симеонов.

После той се обърна директно към Йончева за филма й като каза „така наречен документален филм, който е пълен с неверни факти".

„Така и не научихте тези цифри, можеше да ги съберете и да ги цитирате коректно“, каза той. Симеонов засегна и темата дали оградата е едноредова или двуредова – „В течение на проектирането й, ежеседмично съм присъствал на оперативките“.

Валери Симеонов каза, че имало огромен бежански натиск на границата с Турция и са върнати над 88 000 човека.

"Това продиктува спешното препроектиране, за да се прегради пътя на тази лавина и аз се гордея, че успяхме да го направим“, каза той и попита: „Авторката защо не поиска доклада на АДФИ за област Бургас да види какво са констатирали – само 5 нарушения на 5 фирми. И се чудя дали да ви кажа какви са. Всички са само заради просрочени срокове. Няма нито един метър място от оградата, където да има по-малко количество бетон или желязо. Оценете истинската стойност на труда на тези хора, мъкнаха в чували на гръб по 60 градусов наклон“.

Той попита Елена Йончева защо като е ходила да прави снимки на съборените места, не е снимала охраната, която е била на пост 24 часа.

Стихии има и ще има. От уважение към хората, спрете с тези манипулации“, каза той.

„Пуснал съм сигнали за шума по Черноморието, за корумпиран бургаски съдия и сигнал за чалга групата – група „Ограда“, поясни делата си вицепремиерът.

А вие, Нинова – колко сигнала пуснахте до прокуратурата“, попита той този път лидера на БСП. „Да говорите на аба за корупцията“, каза Симеонов и посочи, че опозицията не е подготвена за вота.

Той не пропусна и ДПС.

"При обсъждане на вот на недоверие да паднете до националистическите дрънкулки. БСП поне се опитаха да прочетат нещо от медиите, вие и това не направихте. НФСБ има над сто организации от страната и аз не мога да гарантирам, че някой от тях няма да сгази лука. Най малко вие можете да ни държите сметки, нито един факт за корупция не може да изкарате. Не може ли да допуснете, че има хора, за които тези неща не важат. Точно вие най малко имате право да давате оценки“, каза Валери Симеонов.

И заключи към Корнелия Нинова: „Вместо в една българска Тереза Мей се превърнахте в Анита Мейзер“.



В категории: Политика

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки