Съветниците от Варна отхвърлха референдума за Морската градина и крайбрежната алея


Съветниците от Варна отхвърлха референдума за Морската градина и крайбрежната алея
22 Януари 2018, Понеделник


По думите на Димитър Карбов от НФСБ, допитването би струвало скъпо на общинския бюджет, а освен това не отговаряло на законовите изисквания

Автор: Десант

С 38 гласа „за“, един „против“ и двама „въздържал се“, Варненския общински съвет отхвърли искането за провеждане на референдум за съдбата на крайбрежната Алея Първа и Морската градина.

Свиканата извънредна сесия на местния парламент препълни зала „Пленарна“, както с привърженици на идеята за провеждане на допитването, така и с техни опоненти, настояващи за инвестиции край плажовете. Това доведе до бурни и противоречивин дебати, при които се стигна до размяна на иронични реплики, коментари от място и обвинения.

Общинските съветници на НФСБ, Димитър Карбов и Ганчо Ганчев гласуваха против провеждането на референдума. Според Карбов, председател на комисия „Архитектура“, която беше водеща при казуса, допитването би струвало скъпо на общинския бюджет, а освен това не отговаряло на законовите изисквания.

От инициативния комитет по референдума неофициално обявиха, че ще обжалват решението на общинския съвет, като вече са подали и жалби до различни инстанции, за забавянето на казуса, тъй като подписката бе внесена за разглеждане още през 2013 г. Според тях, с днешния си вот, общинските съветници са пренебрегнали мнението на над 30 000 варненци, които са настояли за провеждане на допитването.


В категории: Новини

1
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
1
Стаменов
23.01.2018 10:00:03
0
0
Нямаше как да бъде приет подобен референдум. И е странно защо всички казват, че е референдум за Морската градина, след като не е такъв. Прочетете въпросите, става въпрос за малка зона от крайбрежната алея и ската, които в момента се облагородяват и укрепват. Не знам защо има хора във Варна, които не искат това. Видяхме ги колко са - 5 -10 човека.
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки