Бизнес лидери обсъждаха в София предизвикателствата пред света през 2018 г.


Бизнес лидери обсъждаха в София предизвикателствата пред света през 2018 г.
22 Януари 2018, Понеделник


Прогнозното събитие е на списание The Economist и се провежда за пръв път в България

Автор: Силвия Горанова

„Страната ни е втора в света по богатство на минерални извори след Исландия, трета по артефакти след Италия и Гърция, заемаме първото място като износител на лавандулово масло и производител на най-качественото розово масло“, разказа министър Лиляна Павлова на първото прогнозно събитие на the Economist в България.

Наред със Сингапур, Хонконг, Ню Йорк, Лондон и Атина, столицата ни също се нареди сред домакините на това изключително събитие по време на българското председателство на Съвета на ЕС.

Международни делегати, посланици, висши мениджъри, бизнес лидери и анализатори дискутираха предизвикателствата пред света през 2018 г. с министър Лиляна Павлова, еврокомисар Мария Габриел, Пламен Русев, създател на Webit, Марчин Олендер, мениджър „Публична политика и връзки с правителството“ на Google, арх. Пламен Мирянов, председател на борда на директорите на Arteks Engineering и Любомир Минчев, основател на Telelink.

“2018-та година е преломна в много отношения за Европа и света”, каза еврокомисар Мария Габриел. Тя посочи, че от нас самите зависи дали ще трансформираме предизвикателствата във възможности.

„Цифровизацията е основен двигател на икономиката и трябва да продължим инвестициите в нея. Само стойността на икономиката на данни може да достигне 739 милиарда евро до 2020 г., което се равнява на 4% от БВП. Но когато говорим за икономически растеж, трябва да имаме дългосрочен поглед. Хоризонтът ни дават високопроизводителните изчислителни технологии, които са мой приоритет. Нужно е да върнем Европа на картата на високотехнологичните световни сили“, апелира комисар Габриел.

Конферентната част на събитието приключи с филма, представящ страната ни по повод българското председателство на Съвета на ЕС „Няма как да не се влюбиш в нея“.

„Азбуката и езиците ни може и да са различни, но докато течаха тези кадри, по лицата на всички ви се четеше универсалния език на усмивката“
, коментира Джон Андрюс, редактора на сп. The Economist.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки