Лекари отстраниха 35-сантиметров тумор от рамото на пациент в Бургас


Лекари отстраниха 35-сантиметров тумор от рамото на пациент в Бургас
22 Януари 2018, Понеделник


Толкова голяма формация се среща изключително рядко, категорични са в УМБАЛ-Бургас

Автор: Десант

Съдови хирурзи от УМБАЛ-Бургас отстраниха тумор с големина 35 на 15 см от рамото на свой пациент. Става дума за липом – доброкачествено образувание, причинено от нарастваща мастна тъкан.

Толкова голяма формация се среща изключително рядко, обикновено липомите се оперират в началните стадии.
 
„Беше започнал да притиска съдовете, да води до болки и дискомфорт у пациента. Ако не беше премахнат, можеше да се стигне до сериозни усложнения, дори до ампутация“, обясни д-р Борислав Тръпчев – старши лекар в Клиниката по съдова хирургия. Той, заедно с колегата си д-р Стойчо Шишков, е извършил операцията.
 
Пациентът е 64-годишният Никола Желев. Отскоро живее в Дома за възрастни хора в поморийското село Горица. В Клиниката по съдова хирургия на бургаската болница е изпратен от личния лекар в дома, който преценил, че образуванието трябва да бъде премахнато.

„За първи път го усетих преди около две години – беше малко мастно топче. Оттогава започна да нараства. Сега се чувствам добре, благодаря на лекарите за операцията и грижите“, каза пациентът.


 
В Клиниката по съдова хирургия в последните три години има постоянен ръст на пациенти. В сравнение с 2016 г. през 2017 г. броят на приетите пациенти е с около 100-повече – 1636. Клиниката се ръководи от доц. д-р Валентин Василев, тук работят трима специалисти съдови хирурзи, в момента се обучават и специализанти. 


В категории: Новини , Медицина

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки