Абитуриенти от Раднево попаднаха в снежен капан под Бузлуджа


Абитуриенти от Раднево попаднаха в снежен капан под Бузлуджа
Снимка: presstv.bg
22 Януари 2018, Понеделник


На прохода Шипка снегът е около 45 сантиметра, има снежни преспи и навявания. Закъсала е и противопожарната кола, отишла да ги спасява

Автор: Десант

Осем младежи с три автомобила са попаднали в снежен капан под връх Бузлуджа, съобщава от Районната пътна служба в Казанлък.

Абитуриентите от Раднево са блокирани на метри от „факлите“ под паметника „Бузлуджа“. Радневските младежи са престояли в преспите една нощ, след като се качили с два леки автомобила „Опел Астра“ и “ Лада“ да „дрифтят“ на върха около 22 часа снощи.

Сигналът за заклещените в снежния капан бе подаден около 5 часа тази сутрин. Всички младежи са добре, но леко уплашени, съобщи директорът на Областното пътно управление Илия Златев. Заклещването им в снега вдигна на крак 4 служби в област Стара Загора: Пътно управление, Полиция, Противопожарна служба, Гражданска защита.

Двама от родителите на младежите са тръгнали към върха, за да окажат помощ, но единият родител с автомобила си също е останал в преспите. Екип на Пътната служба вече е освободил автомобила на родителя.

Първоначално тръгналата да ги спасява противопожарна кола, но от другата част на затворения за целия зимен сезон път от трекокласната пътна мрежа също остава в преспите.
Закъсалият  автомобил на огнеборците ще бъде изтеглен по-късно.

В момента на прохода Шипка снегът е около 45 сантиметра, има снежни преспи и навявания. Проходът е отворен, но се пътува при зимни условия, като въпреки работата от 4 часа сутринта на трите специализирана машини, които го почистват.

От Пътната служба в Казанлък напомнят, че третокласният път 5 005 – Шипка – Бузлуджа е затворен до 31 март и е изключително неразумна авантюра да се преминава по него в този сезон.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки