Пътищата в страната се обработват непрекъснато


Пътищата в страната се обработват непрекъснато
Снимка: АПИ
22 Януари 2018, Понеделник


Вижте къде има снеговалежи и ограничение на движението

Автор: Десант

Над 900 машини са обработвали през нощта пътните настилки по републиканската мрежа. През деня работата на снегопочистващата техника продължава, за да се осигури проходимостта на пътищата при зимни условия, информират от Агенция "Пътна инфраструктура".

Снеговалеж и силен вятър има в момента в областите София, Ловеч, Плевен, Шумен, Перник, Велико Търново, Стара Загора, Търговище, Кърджали, Благоевград, Кюстендил, Русе, Враца и в районите на Благоевград, Черна Места, и проход „Предел“ и проход „Ришки“, Студенец, Паничково, Лъки по високите места на област Смолян, на област Сливен и на Пазарджик, съобщава пътната агенция.

От АПИ предупреждават шофьорите да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат внимателно и със съобразена скорост. Настилките се обработват непрекъснато. Блокирането на движението от автомобили, които не са подготвени за движение, затруднява работата на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали участници в движението.

Поради снегонавявания и опасност от заледявания временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона с ремаркета и полуремаркета по път II-842 Юндола - Белово. Обходният маршрут е по път Белово – Варвара – Велинград – Юндола.

Забранено за МПС над 12 тона е преминаването през проходите „Петрохан“, „Превала”, „Котленски“ и „Шипка”.

Затворен за всички видове моторни превозни средства е Троянският проход.

Без ограничения е преминаването през проходите „Айтоски”, „Обзорски”, „Печинско”, „Предел”, „Републиката“, „Ришки” и „Рожен”.

Целогодишно забранено за МПС над 3,5 тона е преминаването през „Дюлински” и „Пампорово”, а на товарни автомобили над 10 тона през „Вратник” и „Твърдишки“.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки