Старозагорският митрополит Киприан поиска ресторант за музей


Старозагорският митрополит Киприан поиска ресторант за музей
Снимка: Кмета.бг
21 Януари 2018, Неделя


Общинските съветници в Града на липите ще решават казуса на 31 януари


Старозагорският митрополит Киприан е внесъл искане в Общинския съвет на Стара Загора  за дарение на сграда частна общинска собственост в парк „Митрополит Методи Кусев“ – бивш ресторант „Аязмото“.

„Волята на заявителя е сградата, находяща се на върха на парка, ведно с манастирският храм „Свети Теодор Тирон“ да обособят църковен музей, който от една страна да изпълни намерението на благоустроителя на парка – Митрополит Методий, от друга страна да се използва от жителите на града в автентичния си вид, а от трета страна да внесе баланс и хармония сред старозагорци по отношение бъдещето на сградата”, се казва в предложението внесено от кмета Живко Тодоров.

Предлага се Общински съвет Стара Загора да даде съгласие да бъде дарен на Старозагорска митрополия имот частна общинска собственост, представляващ: масивна сграда със застроена площ - 832 кв. м и РЗП - 2 086 кв.м, първи подземен етаж със застроена площ – 776 кв.м, втори подземен етаж със застроена площ – 476 кв.м,  и лятна градина с обща площ 582 кв.м, заедно с прилежащото на обекта право на ползване на прилежащия терен.

Община Стара Загора стана собственик на култовия ресторант "Аязмото" през 2013 г. Публичната продан бе за удовлетворяване вземанията на Община Стара Загора от СК "Аязмото" АД, собственост на Стойчо Кълвачев срещу 285 200 лв.

Имаше няколко предложения, какво да се направи на мястото на ресторанта. И сега в социалните медии старозагорци предлагат разлчини решения.

Общинските съветници ще решават на 31 януари.


В категории: Новини

0
Коментара по темата

Добавете коментар

Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Моля, въведете защитния код
Последно Публикувано
Горещи дискусии
Вестник Десант от 2009 Всички права запазени. Уеб дизайн, уеб програмиране, опитмизация за търсачки